Chce kupic obiektyw Canona 50mm jakie sa roznice w w/w modelach i ktorego szukac dodam ze na f1.4 mnie nie stac... Interesuja mnie za i przeciw tych dwoch obiektywow
Pozdrawiam
Chce kupic obiektyw Canona 50mm jakie sa roznice w w/w modelach i ktorego szukac dodam ze na f1.4 mnie nie stac... Interesuja mnie za i przeciw tych dwoch obiektywow
Pozdrawiam
mkI - lepsze wykonanie, metalowy bagnet, skala odległośći na obiektywie,
mkII - nowy tańszy od uzywanego mkI
AF i optycznie identyczne
Arkan
Pentax K-5 II, Leica M9
I gdybym miał możliwośc, to chętnie bym kupił właśnie 50/1.8 mkI zamiast mojego 50/1.4 a zaoszczędzoną kasę wydał na piwo. Niestety bardzo ciężko go teraz dostaćZamieszczone przez Arkan
![]()
Roznica pomiedzy 50 1.8 MkI a 50 1.4 - cholernie lepsza jakosc optyczna 50 1.4 , rowniez przy pelnej przyslonie, oraz USM, oraz ladniejszy bokeh i krotsza GO. Chyba warto doplacac... moze i ja kiedys zmienie.Zamieszczone przez muflon
Tak, ale różnica w cenie to x3. To już (przy szwajcarskich cenach) prawie lampa... A takiemu "fotografowi" jak ja i tak te rzeczy wielkiej różnicy nie zrobiąZamieszczone przez Vitez
![]()
muflon, nie poznaje kolegi. Tanszy sprzet? Po co? Ten ladniej wyglada. I drozej kosztuje
A wlasciwie to czemu nie chcesz Mk2? Przy twoim uzywaniu to bedzie ok.
Sprzedaj mi swojego 1.4 :P
Czep się tramwaja, jak mawia moja żonaZamieszczone przez Tomasz Golinski
A bardziej serio: ja wcale nie chcę mieć najlepszego i najdroższegoNatomiast mam założenie, że to co kupuję musi być solidne.
Tu jest fajny art. na temat EF 50mm – F1.4 vs F1.8 MK II
http://www.photo.net/equipment/canon/ef50/
winietę miejscami widać...Zamieszczone przez TomaszQ
20Dset
maj łeb...