Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: Canon M6

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon M6

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    OK.

tylko ja mysle, ze na jednego takiego jotesa przypada jakies 1000 uzytkownikow, ktorzy bezlusterkowce kupuja wlasnie ze wzgledu na rozmiary. i pod tym wzgledem obecny M staje sie sensownym systemem, tylko jeszcze brakuje sloiczkow. dlatego jego dalsza droga jest uzupelnianie wlasnie tych brakow (w obiektywach przede wszystkim amatorskich). a nie zmiana wielkosci matrycy...
    Tak, tylko z tymi rozmiarami to jest poniekąd utopia czyli marketing. Chcesz mieć mniejszą optykę, to musisz mieć mniejszą matrycę. A czy jest tam lustro czy nie, to sprawa drugorzędna. Co do potrzeb i możliwości, to oczywiście one są różne. Ale wymagania użytkowników będą rosnąć. Za chwilę prawie nikt nie będzie chciał kupić aparatu, który będzie mieć mniejsze możliwości niż smartfon (np. rozpoznawanie twarzy czy 1000fps ).
    Też kupiłem sobie na próbę M10. Że niby mały i będę go zabierał ze sobą częściej i wygodniej będzie. Nic z tego. Ze sobą, to mam zawsze komórkę. A jak chcę fotografować, to i tak biorę lustrzankę. Jeśli coś trzeba dodatkowo zabrać, to nie robi mi różnicy czy to jest duże czy małe.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 17-02-2017 o 16:03

Uprawnienia umieszczania postów