Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
Dzięki za rady.

To wymagania co do dat, jest dość kluczowe. Ręczne dodawanie to dodatkowa robota i to nie mała. Te kilka kaset było nagrane na przestrzeni kilku może nawet kilkunastu lat. Na każdej będzie pewnie średnio kilkadziesiąt scen. Daty byłyby bardzo przydatne, aby odnaleźć film z konkretnego eventu, bez konieczności oglądania wszystkiego.

Czy na miniDV zapisana jest data czy nie?

FW może nie gubić klatek, ale potem jeszcze trzeba je zapisać na dysku - jak to streaming więc jakoś mnie nie dziwi, żeby nie dotykać komputera.

Docelowy format to nie problem, chodziło mi o to do jakiego zgrywać. Widzę, że są Avi type 1 i avi type 2, quicktime DV, Raw DV

Jakieś propozycje programów poza WinDV i "od kamery"?

Na szybko z linuxowych znalazłem kino wydaje się, że dzieli na pliki i odczytuje datę z taśmy jeśli tam jest:
DocBook Document Repository
Ktoś używał?
Firewire to synchroniczna usługa w czasie rzeczywistym, na 100 zgranych kaset nie zdarzyła mi się ani jedna zagubiona klatka. Jeszcze raz powtarzam, zgrywasz surowy materiał, jeżeli była na nim data to po zgraniu data będzie Date wyciągasz z surówki. Po zgraniu kluczowa jest obróbka zgranego materiału, Virtualdub, pinacle, czy nawet darmowy soft w windowsie dadzą radę.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
Firewire to synchroniczna usługa w czasie rzeczywistym, na 100 zgranych kaset nie zdarzyła mi się ani jedna zagubiona klatka. Jeszcze raz powtarzam, zgrywasz surowy materiał, jeżeli była na nim data to po zgraniu data będzie Date wyciągasz z surówki. Po zgraniu kluczowa jest obróbka zgranego materiału, Virtualdub, pinacle, czy nawet darmowy soft w windowsie dadzą radę.
Pod linuxem nigdy nie zgrywalem i tu ci nie pomogę