Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: "Nie używany do filmowania"

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie "Nie używany do filmowania"

Przymierzam się do kupna 6D jako swojej zapasówki zamiast 70D, przeglądając ogłoszenia wszędzie uwypuklone "Nie używany do filmowania" i zastanawiam się o co z tym chodzi.
    Filmowanie nie jest zalecane? czy może aparaty mają jakiś licznik, który rozpoczyna autodestrukcję po przekroczeniu 5 minut filmowania i nikt nie wie kiedy to nastąpi? o co chodzi?

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: "Nie używany do filmowania"

ja to rozumiem ze nie używany do filmowania
    zresztą ja tez nie filmuje
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez zanzi81 Zobacz posta
    przeglądając ogłoszenia wszędzie uwypuklone "Nie używany do filmowania" i zastanawiam się o co z tym chodzi
    Podczas robienia zdjęcia matryca pracuje np. 1/250s, podczas filmowania matryca pracuje kilka/kilkanaście minut, łączących się w godziny. Niektórzy mówią, że jeśli coś pracuje dłużej, to jest większa szansa, że ulegnie uszkodzeniu niż wtedy, gdy pracuje krócej, i niektórzy tym się kierują przy wybieraniu używanego sprzętu.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Nie ma żadnych badań, które potwierdzają, że filmowanie ma negatywny wpływ na matryce, także póki co to tylko gadanie. Z reszta na forum już to było poruszane kilka razy, w googlach zapewne też.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
    SONY

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Nie ma żadnych badań, które potwierdzają, że filmowanie ma negatywny wpływ na matryce, także póki co to tylko gadanie. Z reszta na forum już to było poruszane kilka razy, w googlach zapewne też.
    No właśnie... bawi mnie to bombardowanie tym hasłem jakby to był jakiś święty Graal. Osobiście filmuję, pewnie, że nie śluby i wesela po 6 godzin, ale np. na wakacjach trochę pofocę i nagram jakiś klip, który ma 2-3 minuty i jest to dla mnie całkowicie normalna sprawa. Jak włączyłem tryb z kamerką na aparacie to nagle jego wartość spadła o kilka tysięcy złotych? Bo chyba z tego założenia wychodzą wszyscy sprzedawcy tego sprzętu...

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

No właśnie... bawi mnie to bombardowanie tym hasłem jakby to był jakiś święty Graal. Osobiście filmuję, pewnie, że nie śluby i wesela po 6 godzin, ale np. na wakacjach trochę pofocę i nagram jakiś klip, który ma 2-3 minuty i jest to dla mnie całkowicie normalna sprawa. Jak włączyłem tryb z kamerką na aparacie to nagle jego wartość spadła o kilka tysięcy złotych? Bo chyba z tego założenia wychodzą wszyscy sprzedawcy tego sprzętu...
    Większość i tak pisze w ogłoszeniach, że nie filmował {ludzie tego potrzebują, tak samo jak kręconych przebiegów w samochodach ) póki co się nawet tego nie da zweryfikować, ilość odpaleń LV w ML też gówno warte, mam bliski przykład - dziewczyna foci praktycznie tylko i wyłącznie przez LV więc już ma kilka tysięcy odpaleń LV jakby to ktoś zobaczył to by już było założenie że filmowane było ciągle
    SONY

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Nie ma żadnych badań, które potwierdzają, że filmowanie ma negatywny wpływ na matryce, także póki co to tylko gadanie.
    Każda rzecz się zużywa, więc negatywny wpływ ma na pewno, pytanie czy znaczący.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    - aparat nie uległ zamoczeniu
    - nie uległ zapiaszczeniu
    - nie upadł
    - był serwisowany
    - itd ....

.... ale to szczegóły na aukcjach allegro, ważne że nie filmował
    formułka: "nigdy nie upadł, nie był serwisowany, nic się z nim nigdy nie działo " też jest dość częsta.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

No i chyba nie da rady tego zweryfikować.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Przymierzam się do kupna 6D jako swojej zapasówki zamiast 70D, przeglądając ogłoszenia wszędzie uwypuklone "Nie używany do filmowania" i zastanawiam się o co z tym chodzi.
    Chodzi o to samo co w przypadku niebitego 20-letniego audi w świetnym stanie i z małym przebiegiem. Co to babcia jeździła nim wyłącznie do kościoła, a Niemiec płakał jak sprzedawał . Ot taki zabieg psychologiczny .... .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Filmowanie nie jest zalecane? czy może aparaty mają jakiś licznik, który rozpoczyna autodestrukcję po przekroczeniu 5 minut filmowania i nikt nie wie kiedy to nastąpi? o co chodzi?
    Tak jak kamera wybucha po zrobieniu 1000 zdjęć tak aparat po zrobieniu 3 godzin filmu ulega destrukcji.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów