Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: "Nie używany do filmowania"

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie Odp: "Nie używany do filmowania"

Jakie są skutki "przegrzania matrycy"?
    "Sensor overheating dslr" to częste hasło w necie. Jest coś na rzeczy w Canonach?
    Czy ciagła praca w LV np. w studio to to samo co filmowanie w sensie "zużycia" sensora?

Bo jeżeli coś się przegrzewa to zdrowe to nie jest.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Nie ma żadnych badań, które potwierdzają, że filmowanie ma negatywny wpływ na matryce, także póki co to tylko gadanie.
    Każda rzecz się zużywa, więc negatywny wpływ ma na pewno, pytanie czy znaczący.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    - aparat nie uległ zamoczeniu
    - nie uległ zapiaszczeniu
    - nie upadł
    - był serwisowany
    - itd ....

.... ale to szczegóły na aukcjach allegro, ważne że nie filmował
    formułka: "nigdy nie upadł, nie był serwisowany, nic się z nim nigdy nie działo " też jest dość częsta.

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Nie chodzi tylko o uszkodzenie matrycy. Może dam przykład. Ktoś sprzedaje body typu 6d z przebiegiem 5000 zdjęć w dobrej cenie. Niby okazja, praktycznie nówka sztuka itd. Ale potem się okazuje, że intensywnie, zawodowo filmował. Wypalony ekranik (migający, ze skopanymi kolorami), zużyta bateria, wyrobione przyciski, gumy się odklejają. Wiele osób traktuje ilość klapnięć migawki jako pewnego rodzaju licznik przebiegu dlatego dodatkowa informacja o zawodowym filmowaniu może być potrzebna. Nie mówię tu oczywiście o okazjonalnym kręceniu klipów.
    Ostatnio edytowane przez jinks ; 12-02-2017 o 19:38
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Nie chodzi tylko o uszkodzenie matrycy. Może dam przykład. Ktoś sprzedaje body typu 6d z przebiegiem 5000 zdjęć w dobrej cenie. Niby okazja, praktycznie nówka sztuka itd. Ale potem się okazuje, że intensywnie, zawodowo filmował. Wypalony ekranik (migający, ze skopanymi kolorami), zużyta bateria, wyrobione przyciski, gumy się odklejają. Wiele osób traktuje ilość klapnięć migawki jako pewnego rodzaju licznik przebiegu dlatego dodatkowa informacja o zawodowym filmowaniu może być potrzebna. Nie mówię tu oczywiście o okazjonalnym kręceniu klipów.
    W cenę używanego body wliczone jest ryzyko zakupu trupa. Albo tanio albo pewnie. Ryzykujesz i kupujesz za 3,5-4tys albo chcesz pewniaka i płacisz 6,5 tys. Zapomnij o okazjach tanszych o 3 tys od nowego sprzetu, to nie 1200D, prezent pod choinkę. Zapaliła ci się lampka, 5 tys przebiegu i cena niższa o 3 tys.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    No i z pewnością o tym napisze, że aparatem filmował przez 4000 godzin .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No i z pewnością o tym napisze, że aparatem filmował przez 4000 godzin .
    Strach się bać body pół czy profesjonalnego z przebiegiem 5-10 tys. Tyle się robi w 2-3 miesiące.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Strach się bać body pół czy profesjonalnego z przebiegiem 5-10 tys. Tyle się robi w 2-3 miesiące.
    Ile się robi to zależy nie od body tylko od fotografa.
    Na pewno znaczna część body "półprofesjonalnych" jest w rękach amatorów, i sporo profesjonalnych, zależnie od miejsca
    Istotne jest, czy sprzedawca jest pierwszym właścicielem, bo jak nie, to nie wie wszystkiego i nie może powiedzieć no towarze który sorzedaje, nawet gdyby był 100% uczciwy.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Dopiero zaczyna

Miałem 5d mk II 6d oraz teraz mam 5d mk3. Wszystkie służyły do filmowania, na żaden nie miałem okazji narzekać - to chyba rozwiewa te głupie teksty o wypalaniu matryc, które podczas filmowania wypalają piksele, gumy, plastiki, baterie oraz mózgi użytkowników. Guma się odkleja? Klej do klejenia butów i po problemie.
    Ludzie by chcieli aparaty nieużywane za połowę*ceny.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

skoro mozna tak kupic autko....
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    skoro mozna tak kupic autko....
    Czyli szukać body z niemiec, oni tam samochodami prawie nie jeżdżą więc pewnie aparatów tez niewiele używają

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów