Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: 550EX + enelopy

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Żuromin

Domyślnie Odp: 550EX + enelopy

Też mam BC-700, ładowanie tak wysokim prądem ubija aku, dodatkowo nie naładuje do pełna. Ja zawsze ładuje 200mA i moje pierwsze 10 letnie enlopy działają tylko nieznacznie słabiej od nowych. Również na 550ex.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez arkosol Zobacz posta
    Też mam BC-700, ładowanie tak wysokim prądem ubija aku, dodatkowo nie naładuje do pełna. Ja zawsze ładuje 200mA i moje pierwsze 10 letnie enlopy działają tylko nieznacznie słabiej od nowych. Również na 550ex.
    normalnie ładuje też na 200mA, napisałem jaki jest max, a nie jakim ładuję.

Nie wiem czy rozładowanie tak małym prądem 100mA (nie da się wybrać prądu rozładowania, to jest zawsze połowa tego co się ładuje) będzie sensownym testem, w tej sytuacji.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez arkosol Zobacz posta
    700 mA to nie jest zbyt wielki prąd dla AA. To daje czas ładowania ponad 3 godziny, czyli mniej wiėcej tyle co smart ładowarki eneloop.
    Natomiast 200 mA daje ponad 10 godzin i to może być za mało w BC-700, bo podobno jest ryzyko, że nie wykryje prawidłowo końca ładowania i wskutek tego przeładuje.
    Ja bym ładował AA na 500 albo 700.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 13-02-2017 o 23:19
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uprawnienia umieszczania postów