Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: prośba o pomoc w doborze body do Sigma C 150-600 (przyroda+ sporadycznie krajobrazy)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: prośba o pomoc w doborze body do Sigma C 150-600 (przyroda+ sporadycznie krajobr

Cytat Zamieszczone przez more_productive Zobacz posta
    80D to ciekawa propozycja i też o nim myślałem, szczególnie, że za ten pieniądz można kupic nowe body.
    Co do 5Dmk3 to mam pytanie- czy oprócz migawki coś jescze mocno się eksploatuje i trzeba wymienić bo pada? Jak się zachowuje po montażu nowej migawki?

za 6d przemawia oczywiście jakość obrazka, niski szum, centralny punkt ostrzenia ale tak jak napisał poprzednik- do ptaszków to tylko siedzących na patyku...
    A czy w starym/używanym samochodzie pada tylko silnik ? Crop na ptakach będzie nieoceniony, chcesz jakości to idź w stronę FF, osobiście wolę wycinac cropa z FF.

Domyślnie Odp: prośba o pomoc w doborze body do Sigma C 150-600 (przyroda+ sporadycznie krajobr

Cytat Zamieszczone przez OCleVer Zobacz posta
    Działają wszystkie, bo ostrość łapie się na pełnym otworze. Dopiero podczas robienia zdjęcia przysłona jest przymykana.
    no to super, to ma oczywiście sens dziękuję
    a jak się ma zmienne światło? to przy dlugich ogniskowych startowy otwór jest 5.6 czy 6.3? (pytam pod kątem 7d2, który wszystkie punkty obsuguje od 5.6 i jasniejszych)

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez more_productive Zobacz posta
    no to super, to ma oczywiście sens dziękuję
    a jak się ma zmienne światło? to przy dlugich ogniskowych startowy otwór jest 5.6 czy 6.3? (pytam pod kątem 7d2, który wszystkie punkty obsuguje od 5.6 i jasniejszych)
    Jest 6.3, wszystkie punkty działają.

Witam ponownie,
    padło na 80D, bardzo dziękuję za pomoc. Aparat już przetestowany w terenie- w końcu mam skuteczny autofocus. Przeskok jest niesamowity

Wady który wyłapałem już w terenie przy fotografii sów wieczorem/w nocy- ekran główny nie wyłącza się jak przystawisz oko do wizjera i bije po oczach- trzeba manualnie go wyłączyć. Doadtkowo dopóki bufor nie zrzuci wszystkich fotek nie można włączyć podglądu fotografii na wizjerze- kupiłem szybszą kartę pewnie pomoże.

Szerokim kątem się nie bawiłem jeszcze zbytnio ale boję się, że nie będę zadowolony ze względu na krzywienie ludzi(kupiłem używkę C10-22mm), którzy znajdują się w kadrze (GRUBA ŻONA! ) Więc pewnie będę musiał poszukać czegoś w okolicy 30-35mm żeby mieć naturalnie wyglądające fotki- right?

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

to teraz czas zmienic zone gruba na chuda
    powodzenia
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Początki nałogu
    Miasto
    Sulechów

@more_productive - a mógłbyś wrzucić jakieś rawy z ptaszkami i inna drobnicą z Sigmy 150-600C i 80D np. na dropboxa i zamiescić tu linki albo podesłać mi na priva tomcio-p(małpa)gazeta.pl ?
    Tak się składa, że też mam 80D i przymierzam się do zakupu dużego tele. Ciągle czytam o Canonie 100-400L I, Sigmie 150-600C i Tamronie 150-600G1 i jak byłem głupi tak jestem ;-)
    G12, G3X, 80D, Samyang 8 Fisheye, 10-18STM, 15-85USM, 55-250STM, 50/1.8STM, 100/2.8L macro, SMC Takumar 135/2.5, Sigma 150-600C
    Flickr: https://www.flickr.com/photos/125851272@N07

Cytat Zamieszczone przez Suchy Zobacz posta
    @more_productive - a mógłbyś wrzucić jakieś rawy z ptaszkami i inna drobnicą z Sigmy 150-600C i 80D np. na dropboxa i zamiescić tu linki albo podesłać mi na priva tomcio-p(małpa)gazeta.pl ?
    Tak się składa, że też mam 80D i przymierzam się do zakupu dużego tele. Ciągle czytam o Canonie 100-400L I, Sigmie 150-600C i Tamronie 150-600G1 i jak byłem głupi tak jestem ;-)
    jasna sprawa, domyślam się, że interesuje Cię długi koniec. będę coś mógł powrzucać dokładnie za tydzień jak wrócę z wojaży i bedę miał dostęp do swojego lapka.

--- Kolejny post ---

najgorzej, że raz wychodzi za gruba a raz za chuda... krajobrazy natomiast spoko

Początki nałogu
    Miasto
    Sulechów

@more_productive - dokładnie! 500-600mm i możliwie otwarta przysłona. Wobec tego czekam cierpliwie.

Zaś do naturalnie wyglądających fotek na szerszym kacie wystarczy na cropie 20mm. Kup kit 18-55STM albo naleśnik 24STM. Oba małe, lekkie i dobre optycznie.
    G12, G3X, 80D, Samyang 8 Fisheye, 10-18STM, 15-85USM, 55-250STM, 50/1.8STM, 100/2.8L macro, SMC Takumar 135/2.5, Sigma 150-600C
    Flickr: https://www.flickr.com/photos/125851272@N07

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów