Zanim wpadnie się w euforię (lub depresję;-) )warto zerknąć tutaj:
http://canon-board.info/showpost.php...5&postcount=65
Zanim wpadnie się w euforię (lub depresję;-) )warto zerknąć tutaj:
http://canon-board.info/showpost.php...5&postcount=65
Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!
zalejman jestes wielki, na mojej 20 też działawielkie dzięki
8)8) relaks - relaks - i sama frajda 8)8)
nie wiem czy to przypadek, ale chyba te metoda nawala...
wrzuciłem zdjecia z 30d i 400d i pokazalo taka sama ilosc zdjec. mozliwe ??
Galeria na CB
dziwne...himi mówił, że jego 30d miało ok 9k klapnięć a tutaj nagle 58k chyba to działa jak chce
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
z 400D pokazuje ~22 000 klapnięć ale co ciekawe, przy fotkach robionych rok temu pokazuje ~18 000, a na pewno przez rok zrobiłem więcej zdjęć niż 4 tysiące...
niestety, wczytane dwie kolejne fotki mają taki sam numer, więc wątpię w poprawne działanie tego licznika. a szkoda
════MARTINI════
███████████████████
════PORSCHE════
Z 30D pokazuje nieprawdę. Wrzuciłem trzy zdjęcia z jednej sesji, więc na podstawie jednego powinno było dać się obliczyć jaki będzie wynik pozostałych. Wyniki były bez sensu - tzn. żadnej metody w tym nie stwierdziłem. Poza tym mniej więcej wiem ile zrobiłem swoim aparatem zdjęć, a rozbieżność wynosi ok. 20000.
U mnie w 30D też **** :neutral:
Chciałbym mieć 11586 klapnięć
Myśle że około 22-25 tys mam![]()
Canon 30D + BG-E2N + Tamron SP 17-50 f/2.8 + Sigma 100-300 f/4 EX HSM IF + Canon 28-80 f/3.5-5.6 II + 580EX II + Monopod GoldPhoto YH304 + Duży i ciężki statyw + Maxtor 750 Gb
Poświęciłem się chociaż z góry zakładałem że to bzdura i niestety miałem rację.
To co jest tam opisane jako shutter count, to nic innego jak numer zdjęcia i katalog, to że liczba ta się nie zmienia dla dwóch kolejnych fotek wynika z faktu że numer i katalog jest zapisany na 3 bajtach i to w dość głupi sposób, a to co podaje flickr powstaje z przeliczenia na dziesiętne tylko dwóch z trzech bajtów.