Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: 30d + .....

Domyślnie

a według mnie nie warto inwestować w analogowe aparaty szczegolnie jesli chodzi o śluby.Z własnego doświadczenia wiem że ludzie biorą w duzej wiekszosci fotogafa z cyfra. A odsetek ludzi majacych sentyment do analowej fotografi systematycznie maleje. Zreszta to Polska tu ludzie patrza na 1.Cene 2. ilosc jakosc jest w dalszej kolejnosci. A zreszta jak ci sie trafi ktoś kto chce zebyś zrobił mu na filmie ślub to kupujesz body przepinasz szkła i lampe. A body ci sie po takim ślubie wróci.

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Do tego co chcesz robić to zdecydowanie 17-40/4L i tu nie masz dyskusji. Tamron jest dobrym szkłem, nie robię ślubów/wesel więc nie mam doświadczenia jak się sprawuje w czasie takich uroczystości. Nie mniej w plenerze jest o.k., dobrze spisuje się również na imprezach firmowych, bo do tego go używałem. Gdyby nie Tamron to weź Canona 24-105/4L lub 24-70/2.8L ale to już są koszta.
    Koniecznie kup dobrą lampę. Ewentualnie pomyśl o tańszej puszce 20/350D wówczas więcej bedziesz miał na szkła a to podstawa.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Moris
    Tamron SP AF 28-75 f/2.8 XR Di - IMHO deczko wolny do reportażu ślubnego, choć nie powiem w plenerkach się wyrabia.
    to chyba jedyny minus tego szkła... czy jeszcze o czyms nie wiem?

dziś o 15 dostałem w swoje łapki Tammiego od Cichego
    porównując do usm canona to faktycznie 'deczko' wolny ;-)
    a kita odczepiłem i wsadziłem do najciemniejszego zakątka torby i wyciągne jak będzie dobry widok
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

już mam nagranego gościa do którego wybiorę się w przyszłym tygodniu

Oglądałem puszkę 30D i jest rewelacyjna. Zastanawia mnie jeszcze ile czasu zajmie mi nauka takiego aparatu. Myślałem też o 20D ale to w sumie 600 zł różnicy.

Kupowaliście tam coś?
    http://www.d-photo.pl/sklep.cgi?id=2...&oper=3&list=1

Dopiero zaczyna

Question

Cytat Zamieszczone przez artex
    Ja nie kupowałem, ale byłem u nich kiedyś i taki sobie sklepik. za bardzo mnie koleś nie potrafił uswiadomić co do rzeczy które sprzedaje. wszystko sprowadzane, nic na miejscu. chyba, że akurat wszystko sprzedali i dostawa jedzie.

jesteś z krakowa?
    mam podobny dylemat do Ciebie - kupić 30d i słabe szkło czy 350d i lepsze

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xarfax
    mam podobny dylemat do Ciebie - kupić 30d i słabe szkło czy 350d i lepsze
    xarfax, uwierz mi - to szkło w durzej mierze jest przyczyna czy jakies zdjecie jest udane czy nie.. bo nawet jesli fotograf sie stara to wady obiektywu moge to zdjecie najzwyczajniej w swiecie zepsuc :sad: ..

ale zrobisz jak uwazasz - tak czy inaczej zycze zadowolenia z zakupu

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Kubak82, ach wiem, wiem. ale myśl krąży i dopóki nie będę miał kasy, krążyć będzie. Aż przyjdzie taki dzień kiedy trzeba będzie pójść do sklepu i kupić (już w czerwcu ). teraz się zastanawiam nad wariantem 350d, a więc grip obowiązkowy (po ile chodzą) a reszta na szkło. i teraz znowu chodzi po głowie: 70-300 USM IS czy 70-200 F4 L? nie mam pojęcia czy będe potrzebował dobrego światła czy dłuższej ogniskowej i IS.
    powiem, że decyzjom nie ma końca

Dopiero zaczyna

Domyślnie

xarfax -
    do krakowa mogę się po sprzęt przejechać bo mam ok 170 km
    Mieszkam sobie w małym mieście iw ŻADNYM sklepie nie ma lustrzanek, nawet tych tańszych. Przejadę się jutro do rzeszowa i jeszcze trochę pomacam
    30D. Zastanawia mnie jeszcza taka sprawa czy sprzęt tej klasy będę potrafił w pełni wykorzystać. Jestem początkującą osobą i do tej pory używałem jedynie kompakciuku olka. Chcę się rozwijać w tej dziedzinie dlatego w tym miesiącu na 100% coś kupię. Zresztą jak teraz bym nie kupił to ciekawe kiedy bym sobie mógł na to pozwolić - za miesiąc się żenie

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

za miesiąc się żenie
    Eee, spoko... ja swojej Połowicy na różne okazje kupuję obiektywy :-D
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

teraz się zastanawiam nad wariantem 350d, a więc grip obowiązkowy (po ile chodzą)
    w www.fotoit.pl sa po 349 (oryginał).. moze znow stanieja jak kiedys - ja kupilem oryginał na allegro po 199 ale to juz jakis czas temu..

powiem, że decyzjom nie ma końca
    i tylko takich dylematow zycze, choc wiem jak potrafia wykoczyc ;-) .. jesli chodzi o swiatlo to nie ma tu znow az takiej roznicy.. f5,6 jest konsekwencja wiekszej ogniskowej i to normalna rzecz.. pociesz sie, ze obydwa obiektywy to dobre szkla i obojetnie co wybierzesz - bedziesz zadowolony

Zresztą jak teraz bym nie kupił to ciekawe kiedy bym sobie mógł na to pozwolić - za miesiąc się żenie
    gratulacje :-D .. spiesz sie w takim razie - ja zaczalem zbierac sprzet rok przed slubem.. profilatycznie ;-)

pozdr.
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 09-06-2006 o 09:52

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów