Wszystkie przetwornice były od VOLT POLSKA, czy jest to najlepszy wybór? Nie wiem, przebieg sprawdziłem na oscyloskopie i na czysty sinus to nie wyglądało. Przy wyborze przetwornicy trzeba wziąć również pod uwagę pobór prądu w spoczynku. Nie należy zapominać o dobrych kablach, ja używam 16mm2 przy małych akumulatorkach łączę je równolegle ze sobą 6mm2 lub 10mm2, ale do przetwornicy zawsze 16mm2.No i jeszcze jedna uwaga warto na akumulatorze, jako pierwszy założyć bezpiecznik i do niego przykręcać kabel, tak dla bezpieczeństwa jak często się odkręca i przykręca przewody można zrobić zwarcie. Sama przetwornica jest zabezpieczona przed takimi przygodami. Jak dorwę jakąś lampę 1200Ws to sprawdzę czy przetwornica da radę. Pewnie ta mocniejsza 2000/4000W udźwignie pytanie czy ta słabsza 800/1000W da radę. Akumulator samochodowy nie jest złym pomysłem, jeśli ktoś chce błysnąć sobie sporadycznie. Zimą w szczególności można docenić taki akumulator z kompletem dobrych kabli
![]()
Przetwornica „sinus 800/1000W” i druga „sinus 2000/4000W” producent VOLT POLSKA.