Ricoh teraz widzę stoi po 2500. Body Fuji 2500 + obiektyw 18/2 2000. Nijak nie zgadza się to cenowo. Droższe to i lepsze Ricoh jest mniejszy, masz jego to masz i obiektyw i nie kusi żaden inny system.
Ricoh teraz widzę stoi po 2500. Body Fuji 2500 + obiektyw 18/2 2000. Nijak nie zgadza się to cenowo. Droższe to i lepsze Ricoh jest mniejszy, masz jego to masz i obiektyw i nie kusi żaden inny system.
Nawet by mi do głowy nie przyszło, by Fujika polecać w cenach "sklepowych", chyba że sobie ktoś VAT może odliczyć.
Ten zestaw jest wart 900 + 1200 zł.
PS: A ja właśnie zaszalałem i kupiłem sobie do zabawy XF 16/1.4.
To chyba unikat w świecie bezluster i/lub lustrzanek APS-C.
Ostatnio edytowane przez Merde ; 10-02-2017 o 21:20
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Nawet by mi do głowy nie przyszło, by Fujika polecać w cenach "sklepowych", chyba że sobie ktoś VAT może odliczyć.
Ten zestaw jest wart 900 + 1200 zł.
PS: A ja właśnie zaszalałem i kupiłem sobie do zabawy XF 16/1.4.
To chyba unikat w świecie bezluster i/lub lustrzanek APS-C.
Ricoha z drugiej reki ciężko kupić wiec przy tym założeniu to Fuji tańsze. Mimo wszystko uważam Ricoha za dużo lepszy wybór dla kogoś kto jest w "dużym" systemie (i nie chce z niego wychodzić).
Kup sobie Ricoh GII i tyle. Małe, świetna jakość obrazu, dobrze zrobione. Jedna ogniskowa.
(lub Canona 100D)
No własnie przez tą jedną ogniskową według mnie słabo nadaje się jako aparat w podróży.
Miał ktoś może do czynienia z Sony RX10 ? Zastanawia mnie ten aparat. Może by się nadał.