Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Zamiana Canona 40D

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Zamiana Canona 40D

Dwa systemy to za duzo wydatkow. Sam pewnie kupilbym 80d, ze wzgledu na af podczas filmowania i posiadana szklarnie.

bo obiektywy i lampę zewnętrzną posiadam i z tego choćby powodu nie chcę zmieniać systemu ( o sentymencie do marki nie wspomnę ).
    Eos m5 to fajny aparat, tylko ta cena The Canon EOS M5 reviewed from a C300 user perspective – by Jon Roemer
    Ostatnio edytowane przez Camilo ; 02-02-2017 o 19:47

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Dwa systemy to za duzo wydatkow. Sam pewnie kupilbym 80d, ze wzgledu na af podczas filmowania i posiadana szklarnie.
    Dobrze rozumiem, że w 70d podczas filmowania jest problem z af ?

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez tajland Zobacz posta
    Dobrze rozumiem, że w 70d podczas filmowania jest problem z af ?
    Nie ma, ale w 80d jest troche lepszy af i bardzo dobra matryca.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Tylko jeśli zostawię Canona,a dokupię Sony to będę miał dwa aparaty i zawsze dylemat, który zabrać ze sobą w podróż. Chciałem ograniczyć sprzęt,a nie go podwoić. To raczej nie wchodzi w grę. Chciałbym jeden sprzęt do filmowania i robienia zdjęć.
    Ps.
    To się tyczy oczywiście wypowiedzi żebym zostawił canona i kupił sony.
    HDR'y można zrobić każdym aparatem. 17-55 to praktycznie najwyższa półka w cropie poza Sigmą 18-35. Wydasz kilka tys, zmiana jakościowa będzie niewielka, funkcjonalnie na pewno większa. Osobiście na twoim miejscu zabierałbym FF+24mm albo 35mm. Jeżeli chcesz coś mniejszego to zamiast kompaktu 100D+naleśnik

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    HDR'y można zrobić każdym aparatem. 17-55 to praktycznie najwyższa półka w cropie poza Sigmą 18-35. Wydasz kilka tys, zmiana jakościowa będzie niewielka, funkcjonalnie na pewno większa. Osobiście na twoim miejscu zabierałbym FF+24mm albo 35mm. Jeżeli chcesz coś mniejszego to zamiast kompaktu 100D+naleśnik
    Faktycznie można zrobić HDRy każdym aparatem, ale to wymaga później obróbki (właśnie to testuje),a propos macie jakieś polecany program, że zrobić HDRy (robiłem trzy zdjęcia: jedno prawidłowo naświetlone i po jednym niedoświetlonym i prześwietlonym) ? Na podróż nie pasuje mi jednak stałka, wolę zoom. Ten Canon 100D do mnie nie przemawia.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Faktycznie można zrobić HDRy każdym aparatem, ale to wymaga później obróbki (właśnie to testuje),a propos macie jakieś polecany program, że zrobić HDRy (robiłem trzy zdjęcia: jedno prawidłowo naświetlone i po jednym niedoświetlonym i prześwietlonym) ? Na podróż nie pasuje mi jednak stałka, wolę zoom. Ten Canon 100D do mnie nie przemawia.
    Nie wiem jak w 80D ale w 6D mamy Hdr tylko w jpg także ...... raz się tym pobawiłem, ale pewnie już teraz w rawach jest hdr.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

80d też a tylko hdr w jpegach, ale za to nagrywa w hdr
    SONY

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Nie musi być od razu 100D, korpusy z serii 7xx są wyraźnie mniejsze od dwucyfrowych.

Miasto
    Warszawa

Myślę, że musisz jasno określić co jest ważne, a co ważniejsze. Niestety zawsze z czegoś trzeba rezygnować. Jeżeli obiektywy i ogólnie system to priorytet - odpowiedź jasna, kolejna nowsza lustrzanka, czy to będzie 70D czy 80D czy coś z niższej serii dalej będzie robić dobre zdjęcia. Jeżeli bierzemy pod uwagę poręczność, była mowa o wyjazdach, wypady motocyklowe itp. to myślę, że szybko przekonasz się do poręczności małych aparatów, np. wspomniany przeze mnie A6000 (piszę bo posiadam) lub każdy inny bezlusterkowiec. Osobiście coraz rzadziej sięgam do plecaka po dużą i ciężkie 40D na rzecz SONYego. HDR z tego aparatu są jak najbardziej OK.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów