Witam,

Przymierzam się do zakupu i wejściu w system Canona-korpusu nie będe raczej wymieniał.. podobnie szkła
zasadniczo zdjęcia wykonywane to krajobraz, architektura, wnętrza kościoła i zdjęcia w zimie przy świetle zastanym(księżyc) i zdjęcia nocą miasta przy świetle latarni. Zamierzam uzbierać na 6d - prosze o wasze opinie.
W sklepie proponowano mi 80d ale nie jestem przekonany do tego zakupu.
Proszę Was także o Wasze podpowiedzi co do obiektywu na razie tylko jeden zoom w zakresie 24(26) - 80 a najlepiej 100 lub więcej. Jak wydam na aparat do kasy mi nie wystarczy już na obiektywu. Dlatego myślę o Tamron 17-50 mm f/2.8 lub 28-75 mm f/2.8, Sigma 24-70mm F2.8 IF EX DG HSM lub Sigma 24-105mm F4 A DG OS HSM , Tokina - macie doświadczenie z ich jakością? A jak Canon EF 24-70mm f/4L IS
Proszę o pomoc poprzez wasze opinie i ZDJECIA.
Proszę o podpowiedz jak i gdzie mogę zakupić bezpiecznie uzywany obiektyw firmowy lub nie firmowy czy może w dużych sklepach - komisach np. w Warszawie. Nie chcę sie naciąć i stracić pieniądze. Myślałem także po zakupie korpusu poszukać u Was używki szkła może to będzie najlepszy pomysł.