Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Fotografia nocą - jaki korpus + obiektyw

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Fotografia nocą - jaki korpus + obiektyw

Chyba jednak używany obiektyw dużo bezpieczniej jest kupić niż używane body - po prostu łatwiej sprawdzić czy wszystko działa jak należy. Jak chcesz koniecznie 6D, to chyba lepiej nowy a do niego używany obiektyw na początek Canon 17-40 albo Tamron 17-35, ewentualnie stary Canon 20-35. A jak Ci będzie brakować długości (krajobraz to nie tylko szeroki kąt, a w architekturze ciekawy może być też detal) to dokupisz Canona 70-200f4 lub Canona/Tamrona 70-300.

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Chyba jednak używany obiektyw dużo bezpieczniej jest kupić niż używane body - po prostu łatwiej sprawdzić czy wszystko działa jak należy. Jak chcesz koniecznie 6D, to chyba lepiej nowy a do niego używany obiektyw na początek Canon 17-40 albo Tamron 17-35, ewentualnie stary Canon 20-35. A jak Ci będzie brakować długości (krajobraz to nie tylko szeroki kąt, a w architekturze ciekawy może być też detal) to dokupisz Canona 70-200f4 lub Canona/Tamrona 70-300.
    I to jest jakieś rozwiązanie, a przy okazji czym fotografujesz?

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Na forum jest tona informacji na temat tego body.
    Streszczę tobie - warto kupić, jest dobry. Wystrzegaj się modeli zajechanych na ślubach. Proś o podanie przebiegu migawki.
    Jednak poczekam na 6d tak sobie planuję.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez mario11 Zobacz posta
    I to jest jakieś rozwiązanie, a przy okazji czym fotografujesz?
    Przez długi czas moim wakacyjnym zestawem był 5D + Tamron 17-35 + Canona 70-200f4 - super zestaw pod względem jakości, ale przestało mi się chcieć go nosić (na wakacjach robię dużo km na nogach), dużo zdjęć traciłem bo nie chciało mi się wyciągać sprzętu z plecaka - zamieniłem na Fuji X. A do 5D zostawiłem same stałki na konkretnie okazje: foto rodzinne - 35+85, przyroda/samoloty/sport -180macro + 400f5.6

możesz podesłać mi jakieś zdjęcia z 5D, np o świcie, wieczorem, krajobraz, panorama?

--- Kolejny post ---

Mam pytanie czy ktoś z forum mógłby w razie potrzeby w Warszawie obejrzeć przed zakupieniem używany obiektyw na Targowej?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez mario11 Zobacz posta
    możesz podesłać mi jakieś zdjęcia z 5D, np o świcie, wieczorem, krajobraz, panorama?
    wszystkie zdjęcia jakie chciało mi się udostępnić publicznie są w mojej stopce, set z krajobrazami jeszcze nie jest gotowy, a i tak nie ma tam zdjęć o świcie, bo nigdy nie miałem takiego zaparcia na krajobrazy, aby specjalnie dla nich wstawać przed świtem, wieczorem oczywiście trochę się znajdzie.

Uprawnienia umieszczania postów