Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: KRAKÓW 28-04-06 Parada równości vs parada tradycji

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus
    Ale o swoje prawa walczą. Homoseksualisci nie organizują marszu bo są homoseksualistami i się tym chcą pochwalić, tylko walczą o równouprawnienie.
    canis_lupus, moim zdaniem można sobie być gejem, lesbijką lub onanizować się na widoch krowiej kupy - naprawde mnie to nie obchodzi ;-) !!
    póki nie wychodzi sie na ulice i nie rozpowiada wszem i wobec jakie to wspaniałe lub nie robi tego w moim towarzystwie..

serio, nie che wiedzieć że koleś z biura naprzeciwko mnie wieczorem przebierze się w ciuchy swojej żony i bedzie się ocierał o drzewa w parku....
    tymbardziej nie chce by dzieci widziały takie manifestacje i pytały się rodziców co o za panowie/panie i czemu oni sie tak ściskają za ręce? trzeba pomyslec trochę o nich a nie o własnym tupnięciu nóżką i pokazaniu "tu jesteśmy!!!!"

i na koniec - proby doszukiwania sie braku tolerancji i wymuszaniu jej przez takie "manify" sa IMO idotyzmem.. ktos kto brzydzi sie innej orientacji, bedzie sie jej przydzil dalej.. ktos kto ich popiera - rowniez nie zmieni zdania.. a ktos kto patrzy na to z boku i ma podobne poglady do tych jakie opisalem powyzej - co najwyzej puknie sie w czolo i pojdzie dalej.. obawiam sie ze tu juz nie chodzi o rownouprawnienie tylko o chore gloryfikowanie odmiennosci.. to wszak chyba ostatnio jest trendy, nieprawdaz?! organizacje organizujace takie "manify" nie robia tego za darmo ale maja z tego KASE a jesli cos sie dobrze sprzedaje to czemu tego nie wykorzystac.. moze za 5 lat znajdzie sie nowy temat a o marszach rownosci, prawie nikt ne bedzie pamieta ?? a dzis tyle krzyku, tylko wlasciwie o co ??
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 29-04-2006 o 17:16

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    [...]krzyżacy i inkwizycja przeminęły
    Zakon krzyżacki ("Zakon Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie") rzecz jasna istnieje także obecnie ;-)
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    Zakon krzyżacki ("Zakon Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie") rzecz jasna istnieje także obecnie ;-)

Ooo, a tego nie wiedziałem, thx (tak czy inaczej, zmienił profil działalności)

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    Błąd. Katoli ma zadanie pokazać komuś grzech, ale nie musi go tępić siłą(krzyżacy i inkwizycja przeminęły). Nie wolno mu przejść obojętnie, ale podstawową zasadą jest nie wybieranie za kogoś. I tolerancja nie ma tu nic do rzeczy.
    Nigdzie nie mówiłem o tępieniu siłą. I całkowicie zgadzam się z tym co napisałeś. Dodam tylko, że Inkwizycja również nie tępiła grzechu siłą.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

No Tomku - jeśli inkwizycja nie tępiła grzechu siłą to ja wysiadam... . Czym jest wg Ciebie grzech - bo wg nie jest sprzeniewieżeniem się pewnym zasadom moralnym (pisanym, mówionym, głoszonym itp) czy tam innym (pewnych grup społecznych, religii, kulturowym itp) ale kto powiedział, że te normy są dobre... Każdy ciągnie w soją stronę oczywiście... Nie szukając daleko od Ciebie/Nas - Bohoniki, czyli polscuy tatarzy i ich święto Kurban Bajram (święto ofiarowania). Przecież tam zabija się - wg niektórych morduje byka, czasem dwa, czasem jeszcze barana i kurę... i są przeciwnicy tych praktyk - obrońcy praw zwierząt... i wg mnie Ci obrońcy akurat w tym jednym przypadku nie mają racji. Praktyka ofiarowanie zwierzęcia jest bardzo stara i wynika z wierzeń tych ludzi.... spróbuj im tego zabronić... dokłądnie tak było z inkwizycją - europejczycy nie rozumieli i nawet nie starali się zrozumieć inne kultury, wierzenia, tradycje i zwyczaje... walili ich po prostu mieczem i po krzyku.... a szkoda do przez te działania straciliśmy kontkt z historią, kulturą i tradycją wielu społeczeństw.... Poczytaj chociażby Wielką Księgę Narodu Quiche (chyba tak to się pisze) i świat w jaki wierzyli ludzie w Ameryce Środkowej (a elementy tej wiary jeszcze tam drzemią) to moze coś zrozumiesz.... Pozdrawiam i więcej zrozumienia, tolerancji i podejmowania wysiłku w celu poszerzania choryzontów. Świat nie kończy się za zakrętem ani za górką.... on rozciąga się szerzej niz nam się czasem wydaje. ...
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi
    No Tomku - jeśli inkwizycja nie tępiła grzechu siłą to ja wysiadam... .
    no i tu wlasnie Tomek ma racje.. Znamy ta wspolczesna wersje inkwizycji, palacej wszystkich i wszystko na stosie, torturujacej itd itp.. zapewne i takie przypadki mialy miejsce ale byly to, wbrew pozorom, skrajne wyjatki.. historia stworzyła sobie nowa, brutalna inkwizycje, podczas gdy zamysł jej powołania i sposoby działania były prawie zawsze zupełnie inne..
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 29-04-2006 o 18:32

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

dobra, chyba juz sobie pogadaliscie na te tematy, a teraz prosze o krokiety... eee konkrety

dawac foty !!

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

foty to ja dam jeszcze dziś może z wystawy kotów rasowych z Cieszyna.... zapraszam późnym wieczorem gdzieś na forum...pokaże kilka wg mnie najciekawszych ujęć.... pa pa
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów