Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Obiektywy do 550D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Obiektywy do 550D

Cytat Zamieszczone przez niestrawiony Zobacz posta
    Na pełną klatkę raczej nie będę się przesiadał przynajmniej tak mi się wydaję na chwilę obecną...

ok, czyli na pewno zostają:
    50 1.8 stm
    85 1.8

Co do tele to wiadomo, że 70-200/4 było by super ale wg mnie tele bez stabilizacji to nie jest dobry pomysł. Chyba, że się mylę? a ze stabilizacją to już dobre półtora roku zbierania kasy. Polecacie EF-S 55-250 STM, jest ona lepsza niż EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM czy po prostu tańsza i niewiele gorsza?

No i pozostaje mi jeszcze coś szerokokątnego.. Chciałbym już pozostać chyba przy szkłach Canona, może to głupie ale mam sentyment do tej marki. Czy 35/2 IS nie będzie za wąski do zdjęć w niewielkich pomieszczeniach? Może lepiej jednak 24 2.8 stm? Albo zejść jeszcze niżej, np co sądzicie o EF-S 10-22MM F/3.5-4.5 USM ?

Tak dla wyjaśnienia, aktualnie mam już 1200 odłożone, wiec 50 1.8 mogę kupić od ręki.
    To zależy do czego ci te tele i czy będzie ci stabilizacja potrzebna

Głównie do fotografowania dzieciaków w miejscach gdzie nie mogę podejść bliżej, w parku zabaw, na treningu(stadion i sala), w parku linowym, na sali zabaw itp. Zdjęcia z ręki a nie ze statywu więc rozumiem, że bez IS się nie obejdzie? Nigdy nie miałem do czynienia z takim obiektywem dlatego pytam

P.S. Dla jasności, dzieciaki oczywiście własne a nie obce )

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez niestrawiony Zobacz posta
    Głównie do fotografowania dzieciaków w miejscach gdzie nie mogę podejść bliżej, w parku zabaw, na treningu(stadion i sala), w parku linowym, na sali zabaw itp. Zdjęcia z ręki a nie ze statywu więc rozumiem, że bez IS się nie obejdzie? Nigdy nie miałem do czynienia z takim obiektywem dlatego pytam

P.S. Dla jasności, dzieciaki oczywiście własne a nie obce )
    No to nie jest ci potrzebna stabilizacja. Na sali przyda się 85 1,8 a w parku 70-200

Uprawnienia umieszczania postów