Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 42 z 42

Wątek: Obiektywy do 550D

Uzależniony

Domyślnie Odp: Obiektywy do 550D

Cytat Zamieszczone przez niestrawiony Zobacz posta
    Do sigmy jakoś nie jestem przekonany. zastanawiałem się nad SIGMA A 18-35MM F/1,8 DC HSM ale naczytałem się sporo o tym, że nie współpracuje dobrze z canonem.

Nad CANON EF-S 17-55MM F/2.8 IS USM też chwilę myślałem ale to już jest spora cena. Może nie jest poza zasięgiem ale musiał bym być bardzo przekonany że taką kwotę warto dać. Może powiem jak jest z tymi dwoma szkłami które kupiłem. Nie analizuje zdjęć zrobionymi tymi obiektywami jak profesjonalny fotograf. Po prostu patrzę na zdjęcie i subiektywnie oceniam, że generalnie wychodzą ładniejsze niż na kitowym. Czasami nawet jeśli widzę, że histogram nie jest "idealny" lub może mógłbym w innym punkcie złapać ostrość to i tak zdjęcie mi się po prostu podoba. Innymi słowy dużo łatwiej, szybciej(a to przy fotografowaniu dzieci jest ważne) jest mi zrobić zdjęcie z którego będę zadowolony jednym z tych dwóch szkieł niż kitowym. Czy uważacie że odczuję sporą różnicę kupując EF-S 17-55MM F/2.8 IS USM w stosunku do posiadanego kita który w sumie ma podobny zakres ogniskowych?
    Z moim c600d Sigma 18-35mm współpracuje idealnie. Natomiast c17-55 w porównaniu ze znacznie tańszą sigmą 17-50 f/2.8 wypada przeciętnie jeśli chodzi o optykę . Ale pewnie będzie miał najlepszy AF w porównaniu z niesystemowymi obiektywami.

Uzależniony

Domyślnie Odp: Obiektywy do 550D

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    28 1.8 ja bym full odpuścił, dla mnie to nieużywalne szkło, aż do 2.8 - nie wiem skąd cena tego szkła o___O nawet ten naleśnik 24 2.8 stm jest ostrzejszy na pełnej dziurze niż to 28 1.8 domknięte do 2.8
    Nie mialem kontaktu z tym szklem, ale pamietalem twoja ocene i dzisiaj mi sie trafil ten obiektyw i musze ci powiedziec, ze ... troche nie rozumiem twojej oceny. Przede wszystkim jest to prawdziwy obiektyw zbudowany wedlug zasad produkcji L-ek, z prawdziwym USM-em i doskonale pod wzgledem jakosci wykonanym wnetrzem oraz ukladem optycznym.Konstrukcja biegunowo odmienna od gownianych 50 1.8 czy jeszcze bardziej od 1.4 . Nie bardzo wiem, na jaki trafiles egzemplarz, ale ten, ktory ja dostalem , to zyleta od 1,8 w calym zakresie. Na dodatek naprawde szybki i bezglosny. Poza tym do zdjec rodzinnych i lazenia po zabytkach z cropem wydaje sie byc ogniskowa wymarzona. Jestem jak najbardziej za i nawet rozumiem ich wysoka cene. Wedlug mnie - jeden z najlepszych obiektywow na rynku.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów