Zamieszczone przez
niestrawiony
Do sigmy jakoś nie jestem przekonany. zastanawiałem się nad SIGMA A 18-35MM F/1,8 DC HSM ale naczytałem się sporo o tym, że nie współpracuje dobrze z canonem.
Nad CANON EF-S 17-55MM F/2.8 IS USM też chwilę myślałem ale to już jest spora cena. Może nie jest poza zasięgiem ale musiał bym być bardzo przekonany że taką kwotę warto dać. Może powiem jak jest z tymi dwoma szkłami które kupiłem. Nie analizuje zdjęć zrobionymi tymi obiektywami jak profesjonalny fotograf. Po prostu patrzę na zdjęcie i subiektywnie oceniam, że generalnie wychodzą ładniejsze niż na kitowym. Czasami nawet jeśli widzę, że histogram nie jest "idealny" lub może mógłbym w innym punkcie złapać ostrość to i tak zdjęcie mi się po prostu podoba. Innymi słowy dużo łatwiej, szybciej(a to przy fotografowaniu dzieci jest ważne) jest mi zrobić zdjęcie z którego będę zadowolony jednym z tych dwóch szkieł niż kitowym. Czy uważacie że odczuję sporą różnicę kupując EF-S 17-55MM F/2.8 IS USM w stosunku do posiadanego kita który w sumie ma podobny zakres ogniskowych?