Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Wątek: 24 1.4 II L fotografia klubowa

Uzależniony

Domyślnie Odp: 24 1.4 II L fotografia klubowa

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Tryb auto, preselekcja przyslony bez pomyslunku, zle dobrany tryb af, brak podstaw o fotografii i juz masz przepis na nieudane zdjecia. Udostepnij jakies foto z exifem dla potwierdzenia.
    e tam, to nie to, gów...any sprzęt widać, bo nie ogarnia speca epoki smartfona i narzeka na forach, że brak dotykowego wyświetlacza.

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

A czy ten post nie powinien trafic do dzialu dla poczatkujacych?

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

oj proszę Cię
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Coś już napisał

Tu macie fotkę, dość udaną wg mnie.

https://scontent.fbhx2-1.fna.fbcdn.n...fb&oe=589614D6

Canon 6D + C24mm II L
    ISO 1600
    f/2.8
    1/25
    Tryb manualny.

I co do tych trybów i czemu nie użyłem ONE SHOT. Owszem, może wiedzę mam czysto teoretyczną i książkową, ale dużo czytam i nigdy nie spotkałem się z twierdzeniem, żeby użyć one shot dla obiektów ruchomych. Ale jeśli tylu z Was jest za tym, to spróbuję z tym one shot. Tutaj jeszcze cytat jakiegoś fotografa.

Tryb ONE SHOT to tryb wykorzystywany do zdjęć statycznych. Ustawia ostrość, blokuje różne pomiary i dopóki podtrzymujemy nastawy ostrość nie ulega zmianie. Od dawna nie używam tego trybu, z prostej przyczyny, nawet kiedy wykonujemy zdjęcia statyczne (nieruchome) wystarczy, że nasz cel delikatnie się przemieści lub my się przemieścimy względem niego nasza ostrość, o ile jej nie skorygujemy, pozostanie na uprzedniej już błędnej pozycji. Podczas fotografowania przyrody, zwłaszcza żyjącej, jej obiekty często nie są statyczne, więc ten tryb jest dla nas mało użyteczny.
    Ostatnio edytowane przez buka111 ; 02-02-2017 o 20:23

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez buka111 Zobacz posta

Canon 6D + C24mm II L
    ISO 1600
    f/2.8
    1/25
    Tryb manualny.

I co do tych trybów i czemu nie użyłem ONE SHOT. Owszem, może wiedzę mam czysto teoretyczną i książkową, ale dużo czytam i nigdy nie spotkałem się z twierdzeniem, żeby użyć one shot dla obiektów ruchomych. Ale jeśli tylu z Was jest za tym, to spróbuję z tym one shot. Tutaj jeszcze cytat jakiegoś fotografa.

Tryb ONE SHOT to tryb wykorzystywany do zdjęć statycznych. Ustawia ostrość, blokuje różne pomiary i dopóki podtrzymujemy nastawy ostrość nie ulega zmianie. Od dawna nie używam tego trybu, z prostej przyczyny, nawet kiedy wykonujemy zdjęcia statyczne (nieruchome) wystarczy, że nasz cel delikatnie się przemieści lub my się przemieścimy względem niego nasza ostrość, o ile jej nie skorygujemy, pozostanie na uprzedniej już błędnej pozycji. Podczas fotografowania przyrody, zwłaszcza żyjącej, jej obiekty często nie są statyczne, więc ten tryb jest dla nas mało użyteczny.
    Zapomniałeś dodać, że cytat pochodzi od fotografa dzikiej przyrody (w sumie jakieś podobieństwo do klubów jest) oraz posiadacza 1D mark III.
    Widzisz, jakbym chciał się poradzić kogoś jak robić dobre zdjęcia w klubie to raczej pytałbym kogoś kto ma doświadczenie w tym temacie. Weź także pod uwagę, że fotografujesz modelem 6D w którym AF jest... jaki jest.
    Inne tryby niż one shot w 6D działają raczej słabo i to nie jest jakaś wiedza tajemna. Dlatego właśnie większość sugeruje abyś użył tego trybu. Mam wrażenie, że po prostu przeceniasz możliwości AF w twoim aparacie. Problem nie leży w obiektywie który wypożyczyłeś.
    Ostatnio edytowane przez aptur ; 02-02-2017 o 21:16

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Canon 6D + C24mm II L
    ISO 1600
    f/2.8
    1/25
    Tryb manualny.

6D radzi sobie bardzo dobrze w takich warunkach, problemem jest obiektyw. To moja jedynka elka która wariuje przy mniejszej ilości światła, 17-40, 35, 85,135,200 łapie bez problemu a 24 zatrzymuje sie i nawet szukać nie chce.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

doświadczenia dużego w takiej foto nie mam, ale dwa razy w ciemnościach fociłem (kluby właśnie) 6d + 50 1.8 stm BEZ LAMPY i co ciekawe to tylko kilka strzałów na około 100zdjęć 50tka przestrzeliła
    Za drugim razem 6d + 17-40 + lampa i wspomaganie z lampy (yn 685) i tutaj już praktycznie wszystko trafione (no i też G0 duża) kombinowałem z błyskiem na 1 i 2gą kurtynę i można się fajnie pobawić W obu przypadkach tylko i wyłącznie ONE SHOT i CENTRALNY PUNKT. Przy 50tce bez lampy to była zabawa, bo za każdym razem musiałem celować w coś kontrastowego, inaczej było ciężko, nawet bardzo ciężko.
    Ze wspomaganiem z lampy i centralnym punktem, nie było problemów, AF ustawiał szybko i pewnie.
    SONY

Coś już napisał

Wydaje mi się właśnie, że to nie wina obiektywu.. Bo jeśli 24 II L nie jest królem ostrości w ciemnościach to co w takim razie używać na imprezach i żeby to był szeroki kąt pod FF?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

ciach .... Bo jeśli 24 II L nie jest królem ostrości w ciemnościach to co w takim razie używać na imprezach i żeby to był szeroki kąt pod FF?
    Nie rozumiem twojego toku rozumowania i nie rozumimiem pytania

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

po prostu buka się nie chce albo nie może pogodzić z tym, że to może być jego wina i tu nic nie pomoże trzeba kupić body z lepszym AFem i lepsze szklo, bo to 24 1.4 II to zdjęć nie robi
    SONY

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów