Bechamot, po pierwsze defragmentacja dysków SSD (bo o produktach Apple'a nadal rozmawiamy?)w niczym ci nie pomoże. Po drugie nie masz pojęcia o architekturze macOS-a i opierasz się na problemach z windowsa. Słabe to.
Bechamot, po pierwsze defragmentacja dysków SSD (bo o produktach Apple'a nadal rozmawiamy?)w niczym ci nie pomoże. Po drugie nie masz pojęcia o architekturze macOS-a i opierasz się na problemach z windowsa. Słabe to.
ja nie pisze o koniecznosci przeprowadzenia defragmetacji , i nie pisze co robic zeby przyspieszyc jego prace, dlatego ze w macu jest to robione na biezaco a na SSD jest to nawet szkodliwe dla ssd
ja pisze , ze ze wzrostem liczby danych i ich objetosci Spada efektywna szybkosc ich obrobki, co odczuwamy subiektywnie jako spowolnienie pracy komputera . ( komputer pracuje z ta sama szybkoscia , ma do wykonania wiecej czynnosci )
nie chce mi sie tlumaczyc i wyjasniac dlaczego tak musi byc.
To jest niezalezne od samych programow.
maca uzywam od poczatku , do tej pory mam ciagle nawet pierwszego maca portable , ktory kosztowal 25 lat temu 6000 usd ( 40 MB HD !!! - to byla potega ) .
Niestety tak jest , ze w miary przybywania danych po pewnym czasie wyczuwamy spowolnienie , szczegolnie obrabiajac fotografie , gdzie mamy dziesiatki jesli nie setki tysiecy plikow , ktore sa porozrzucane po calym dysku we fragmentach ( czemu nie mozna zapobiec i nie ma nic wspolnego z ewentualna defragmentacja )
maly cytat
"
Część 3: Wniosek
Istnieje naprawdę wiele powodów, dla których Twój MacBook działa wolno i oczywiście istnieje wiele rozwiązań, które można rozwiązać. z
Jest jednak najlepsze narzędzie, które można wykorzystać do wykonania tych wszystkich sztuczek na MacBooku, aby przyspieszyć działanie, a to za pomocą iMyMac - Cleaner.
Ten program z pewnością bezpiecznie usunie wszystkie niepotrzebne pliki i inne niechciane foldery lub aplikacje na MacBooku.
Ten program skanuje i usuwa te duże pliki, których już nie potrzebujesz. Może również pomóc w zlokalizowaniu i usunięciu zbędnych załączników do wiadomości e-mail, a także w kopii zapasowej iTunes, której nie potrzebujesz do tych danych, spowoduje to spowolnienie pracy komputera MacBook, ponieważ zajmują one określoną przestrzeń."
zrodlo jak zwykle - pierwsze lepsze z sieci.