Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 125

Wątek: MacBook dla fotografa - konfiguracja

Dopiero zaczyna Awatar Consigliero

Domyślnie Odp: MacBook dla fotografa - konfiguracja

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tyle lapków w firmie i wszystkie działają latami. Ja rozumiem że jabłka są ok ale żeby trzeba było wypisywać takie bajdy żeby kogoś do nich przekonywać ...
    Być może mój problem że chciałem zawsze jak najmocniejszy sprzęt, patrz ów Dell, a nie taki który będzie po prostu wołem roboczym. Paradoksalnie mam jeszcze jednego Della jest to venue 11 pro 7400 i ten działa w miarę sprawnie. Wprawdzie to tablet ale W10 w wersji pro ciągnie, tylko tu nie ma mowy o wydajności. W przypadku zakupu sprzętu Appla nie mamy problemu z mnogością wyboru konfiguracji sprzętu, nie przebieramy w dostawcach komponentów co wpływa na większą przewidywalność. Wydaje mi się że nigdzie też nikogo nie przekonywałem do zakupu, odniosłem się tylko do tego co subiektywnie odczuwam jako siłę tego sprzętu.
    Osobiście też nie mam obecnie ciśnienia na moc i do moich potrzeb obecnie wystarcza mi tablet, oczywiście pisząc tablet mam na myśli iPad Pro. Swój pierwszy z ekranem 9,7 używam do teraz i być może zmienię go na 11 pro z dyskiem 1 Tb bo to całkowicie załatwi moje potrzeby, ale na razie 9,7 dalej działa i szkoda mi wydać 7 tys na nowy.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Pełne uzależnienie

to wszystko prawda , tylko ze comuter a dokladniej monitor o ile tylko jest prawidlowo ustawiony nawet fabrycznie nia ma najmniejszego , ale to najmniejszego znaczenia na ostateczny wynik. Dlatego nie widze powodu dawac 10-12 k pln za MCB , ktory za pare lat choc bedzie dzialal (oczywiscie wolniej w miary przybywania danych) , bedzie juz przestarzaly.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    nie widze powodu dawac 10-12 k pln za MCB , ktory za pare lat choc bedzie dzialal (oczywiscie wolniej w miary przybywania danych) , bedzie juz przestarzaly.
    Od kiedy komputer zwalnia od przybywania danych? Chyba chodziło Ci raczej o nowe programy, potrzebujące coraz większych mocy obliczeniowych...

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez rafels3 Zobacz posta
    Od kiedy komputer zwalnia od przybywania danych?
    od zawsze.

pierwszy lepszy cytat z pierwszego adresu jaki wyrzucily mi Google :

"Istotną sprawą związaną z przechowywaniem danych na dysku jest fragmentacja zewnętrzna. W najprostszym przypadku polega ona na tym, że na naszym dysku pomiędzy danymi uzyskujemy niewykorzystywane bajty, np. z powodu usunięcia ich poprzedniej zawartości. Nie jest to więc zbyt miłe zjawisko, gdyż wtedy jeden logiczny plik może być przechowywany fizycznie podzielone na wiele części porozrzucanych po całym dysku twardym. W związku z tym odczyt takiego pliku będzie znacznie dłuższy niż w przypadku, gdyby nie był on poddany fragmentacji. Z tego względu w starszych systemach Windows uruchamiało się co jakiś czas defragmentację dysku (obecnie nie trzeba tego robić, bo odbywa się ona automatycznie w tle, gdy zasoby są zużywane w małym stopniu)."

https://szalonypecet.pl/2016/02/27/j...echowuje-dane/

wiecej i dokladniejsze opisy jak to dziala znajdziesz z pewnoscia w sieci.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Wspaniałe jabłuszka - polecam kanał Louis'a Rossmann'a. Dowiecie się jak dziala serwis w Apple i jakie mają wady te cudeńka.

Początki nałogu

Bechamot, po pierwsze defragmentacja dysków SSD (bo o produktach Apple'a nadal rozmawiamy?)w niczym ci nie pomoże. Po drugie nie masz pojęcia o architekturze macOS-a i opierasz się na problemach z windowsa. Słabe to.

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

oświeć nas więc swoją mądrością
    posty w stylu "ale ty głupi jesteś" nic nie wnoszą
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie

Bechamot, po pierwsze defragmentacja dysków SSD (bo o produktach Apple'a nadal rozmawiamy?)w niczym ci nie pomoże. Po drugie nie masz pojęcia o architekturze macOS-a i opierasz się na problemach z windowsa. Słabe to.

ja nie pisze o koniecznosci przeprowadzenia defragmetacji , i nie pisze co robic zeby przyspieszyc jego prace, dlatego ze w macu jest to robione na biezaco a na SSD jest to nawet szkodliwe dla ssd

ja pisze , ze ze wzrostem liczby danych i ich objetosci Spada efektywna szybkosc ich obrobki, co odczuwamy subiektywnie jako spowolnienie pracy komputera . ( komputer pracuje z ta sama szybkoscia , ma do wykonania wiecej czynnosci )
    nie chce mi sie tlumaczyc i wyjasniac dlaczego tak musi byc.
    To jest niezalezne od samych programow.

maca uzywam od poczatku , do tej pory mam ciagle nawet pierwszego maca portable , ktory kosztowal 25 lat temu 6000 usd ( 40 MB HD !!! - to byla potega ) .
    Niestety tak jest , ze w miary przybywania danych po pewnym czasie wyczuwamy spowolnienie , szczegolnie obrabiajac fotografie , gdzie mamy dziesiatki jesli nie setki tysiecy plikow , ktore sa porozrzucane po calym dysku we fragmentach ( czemu nie mozna zapobiec i nie ma nic wspolnego z ewentualna defragmentacja )

maly cytat
    "

Część 3: Wniosek

Istnieje naprawdę wiele powodów, dla których Twój MacBook działa wolno i oczywiście istnieje wiele rozwiązań, które można rozwiązać. z

Jest jednak najlepsze narzędzie, które można wykorzystać do wykonania tych wszystkich sztuczek na MacBooku, aby przyspieszyć działanie, a to za pomocą iMyMac - Cleaner.

Ten program z pewnością bezpiecznie usunie wszystkie niepotrzebne pliki i inne niechciane foldery lub aplikacje na MacBooku.

Ten program skanuje i usuwa te duże pliki, których już nie potrzebujesz. Może również pomóc w zlokalizowaniu i usunięciu zbędnych załączników do wiadomości e-mail, a także w kopii zapasowej iTunes, której nie potrzebujesz do tych danych, spowoduje to spowolnienie pracy komputera MacBook, ponieważ zajmują one określoną przestrzeń."

zrodlo jak zwykle - pierwsze lepsze z sieci.

Początki nałogu

Jprdl, drugi nieedukowalny tygrys... Nadal uważam, że opowiadasz bajki. Cytujesz Wujka Gugla, jakieś bzdury o "nieefektywności obróbki, bo liczba danych rośnie". Co to ma do wyższości windowsa nad macOS-em?
    ...no i ta wstawka reklamowa jakiegoś pseudonarzędzia do mac-a ;D
    Jeśli kiedykolwiek dotykałeś Apple'a (w co wątpię), to Twoja wiedza zatrzymała się na etapie tego "portable'a".

Pełne uzależnienie

Jprdl, drugi nieedukowalny tygrys... Nadal uważam, że opowiadasz bajki. Cytujesz Wujka Gugla, jakieś bzdury o "nieefektywności obróbki, bo liczba danych rośnie". Co to ma do wyższości windowsa nad macOS-em?

ostatni cytat dotyczyl maca.
    sorry nie zaznaczylem , ale srednio zorientowana osoba winna sie domyslec.

jest w sieci masa informacji na temat , dlaczego komputer w miare powiekszania danych spowalnia.

sugerowalabym jednak , zebys przeczytal post na ktory odpowiadasz.
    Czy na pewno odpowadasz na moj post?
    Nie przypominam sobie bym w ostatnich kilku latach gdziekolwiek napisal o wyzszosci jednego z systemow nad drugim.
    Nie napisalem rowniez w ostatnich dniach.

napisalem jedynie , ze w miare powiekszania danych komputer mowa o mac zwalnia, z czym polemizujesz.

uwazasz , ze nie spowalnia ?

Prosze bardzo , jestem zdania , ze masz prawo do takiego pogladu , tym bardziej , ze nie ma on dla mnie zadnego , najmniejszego znaczenia.

Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów