Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 88

Wątek: Co do grania

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Domyślnie Odp: Co do grania

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Choć gdzieś tam funkcjonuje powiedzonko złośliwców (może to właściciele Hond ), że "właściciel yamahy ma ręce ubabrane po pachy" .

A co do audio to przemyśl jednak możliwość zakupu jakichś używek, można za śmieszne pieniądze kupić sprzęt który niegdyś brylował na półkach w sklepach audio.
    Też to delikatnie sugerowałem... Ja kupiłem Grundiga a903 za 52 euro (wyższy model a904 jest minimalne droższy a potem a9000, który jest już hiend z górnej półki, który kosztuje tyle co nowa zwykła ledwo grająca yamaha), do tego kolumny T+A Criterion t110 (z transmission line) za 320 euro. Za jakieś 50-100 euro można kupić mniejsze kolumny T+A dwudrożne z bass-reflex - też świetnie grające. Sprzęt może i z początku lat 90tych ale cena nowego grającego podobnie jest z innej bajki.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

używkowy wzmak mógłby być...
    cedek musi być nowy, za dużo sprzętu widziałem ze zwalonym "laserem" i innymi przypadłościami
    gdzie szukać używek?
    jeśli nawet nie kupię, to przynajmniej zerknę na ceny i modele

na cb jest jednak więcej fachowców od pralek, a kolegom, którzy mi pomagają - dziękuję bardzo

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

ja ciekawostek to szukam min. tu;
    Hi-Fi - Audiostereo.pl
    Forum / Audiofil.pl
    Giełda
    STEREO - Forum Hi-Fi i Muzyki
    czasem można na giełdzie cos ciekawego w cenie wyhaczyć
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

mój ulubiony to ebay.de choć na allegro też trafiło mi się kilka tanich perełek od przetrząsaczy niemieckich "śmietników".

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

dzięki za linki

Dopiero zaczyna

Przydałoby się nieco więcej informacji, chociażby jaki metraż pomieszczenia, bo jednak nie ma co szaleć z podłogówkami do małego pokoju i na odwrót - kolumny podstawkowe mogą nie wystarczyć do salonu.
    U mnie (pokój około 20m2) w podobnej muzyce, z dodatkiem rocka progresywnego i grania akustycznego sprawdzają się Zensory 7 i amplituner Onkyo 807 ale i tak planuję dokupić wzmak Marantza bo jednak co wzmacniacz to wzmacniacz .
    Na pewno powinieneś popytać na dedykowanych forach, ja zdecydowanie mogę polecić to: http://www.hdtv.com.pl/forum/index.php#audio
    Jest tam nawet forumowy sprzedawca który ma naprawdę bardzo dobre ceny (oczywiście sprzęt nowy, z gwarancją, fakturą, itd.).

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Na pohybel nieintymnym odsłuchom kolumnowym. Za ułamek kasy takiego zestawu możesz mieć świetną integrę słuchawkową z DAC-iem, to tego dobre słuchawki (osobiście jestem fanem AKG), a pliki w takiej konfiguracji możesz mieć nawet na telefonie komórkowym i odtwarzać je przez OTG. Byle nie były to mp3. Odsłuch bajeczny i nie zakłócający spokoju innych domowników (no chyba że wybierzesz otwarty model słuchawek, ale i tak będzie to lepiej odbierane przez nich niż wyjące kolumny). Nie jesteś uwiązany do jednego pomieszczenia, integrę podłączysz pod kompa, pod zestaw wolnostojcy, tablet, telefon - pod wszystko. A dźwięk będzie niezmiennie na tym samym poziomie.

Hawk
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Dopiero zaczyna

Oczywiście to wszystko przy założeniu, że sluchasz muzyki sam ?.

Dopiero zaczyna Awatar leon28

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Jeśli tu można o wszystkim, to może temat sprzętu audio też się "nada"...

Ponieważ zawieszam na jakiś czas zakupy sprzętu foto (chwilowo mam, tak mi się przynajmniej wydaje, wszystko, co chciałem), zaczynam się rozglądać za jakimś bazowym "grajkiem" typu wzmak, cd, kolumny. Kiedyś byłem dobry w te klocki, miałem to i owo, ale od jakiegoś czasu przestałem śledzić nowości, no i okazało się, że już nie kumam, o co chodzi na rynku. Dodam, że muzą zajmuję się zawodowo, pisuję do gazet branżowych, w tym jednej dla audiofiów.
    Nie wypada pytać kolegów z redakcji, zresztą i tak każdy poleci "pełną klatę" lub "średni format", na co mnie w tym momencie nie stać.

Zacznę od wysłuchania waszych propozycji, na pewno jest tu całą masa ludzi, którzy znają się na rzeczy.

Słucham głównie klasyki i jazzu, w porywach starego rocka.
    I jeszcze: mam sporo czasu na decyzję i mało grosza na "wypasy" z haj półki.

Będę wdzięczny za opinie i rady.
    zeby cokolwiek doradzic, to powinienes podac przede wszystkim budzet, preferowany rodzaj muzyki, pomieszczenie, preferowane nosniki itd.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

leon28,
    rodzaje muzyki wymieniłem
    budżet... dojrzewam, ale nie chcę wydać majątku
    pomieszczenie: małe, zaciszny gabinet do "prac umysłowych", rozważałem nawet niniwieżę Yamaha PianoCraft, ale chyba odpuszczę

--- Kolejny post ---

nośnik: prawie wyłącznie CD, czasem może mp3

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów