Cytat Zamieszczone przez mkkaczy Zobacz posta
Nie wiem czy to musi być nowe, ale raczej nie polecam nissan qashqai, choć opinie ma dobre.
Miałem wceśniej Pasata, który przejechał ponad 500 000km i poza standardowymi przeglądami lało się do niego tylko paliwo. Jednak z takim przebiegiem mógł sie w każdej chwili posypać, więc szef zalecił wymienić. Wydać mogłem do 20 000e, szef wie że moja pasją jest fotografia przyrodnicza, a że Pasat zakopywał się na wydmach, postanowiłem zakupić w tej kwocie coś 4x4. Wybór padł na nissan qashqai 1.6D 4x4. Ostatni przegląd po 100 000km kosztował firme 1600euro bo padł jakiś układ wydechowy - ponoć taki standard w tych autach. Drugi kierownik projektu, co też sobie wybrał nissan qashqai 1.5D z tego samego trzynastego roku co ja, po 100 000 padło turbo.
Z QQ raczej mam dobre wspomnienia. Mimo, że na miasto raczej chodzi mi o coś mniejszego. Bardziej
Bardziej Yaris: ANWA TOYOTA AL POKOJU - Toyota Polska | Yaris | Cechy i wyposażenie | Silniki - z tego co widzę, to mają spoko przeceny.

Ewentualnie Chevrolet Spark: https://www.otomoto.pl/osobowe/chevrolet/spark/

Ale z drugiej strony widzę, że szybko tracą na wartości i jednak trochę za małe się wydają...