6000zł za niego dałam (cen w sklepie to 7745zł). Taka to sytuacja.
Jestem w ferworze obróbki ostatnich zleceń tym obiektywem, wniosek mam jeden-ciężkie "cholerstwo" którego trzeba się nauczyć. Na nic się zdaje doświadczenie. Staram się go oswoić i powoli widzę efekty. Jednak testy jeszcze przeprowadzę..niebawem. (za krótka jest doba) Moja L'ka jak chce to potrafi być żyletą.
Miałem podobne odczucia jak Ty i dlatego pozbyłem się 85L. Najbardziej bolała mnie praca pod światło - normalnie masakra![]()
Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 24-01-2017 o 00:48
Te dwa linki to pochodzą akurat od jednej dziewczyny. Ktoś w komentarzach zadał jej pytanie "Jedyne co mnie wkurza to to że jeśli nie zamierzasz używać osłony przeciwsłonecznej (co rzadko robisz) to dlaczego jej nie zdejmiesz z obiektywu? Tak poza tym piękne zdjęcia." Na co dziewczyna mu odpowiedziała "Ponieważ kiedy będę chciała jej użyć to będę miała ją pod ręką. Myślę że powinieneś skoncentrować się na wynikach (zdjęciach) a nie na osłonie przeciwsłonecznej."
Nie mogłem oglądać z dźwiękiem, więc nie słyszałem o czym mówi, ale po machaniu aparatem wydaje się że używa środkowego punktu i przekadrowuje. Troche dziwne bo 5dIII nawet w ruchu na bocznych punktach i trybie ciągłym AF bardzo dobrze radzi sobie z tym szkłem.
R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
https://500px.com/mkkaczy
Nie czuję tej ostrości. Wydaje się ok, i trafia też nieźle.
Ale mam wątpliwości co do "mocy" tej ostrości. Może po prostu to cecha porterówek, taka ich plastyka.
Ach i ta aberracja chromatyczna aż w oczy pali. ble ble ble
test na kartce