Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
A nie możesz gdzieś pożyczyć sobie na testy ?
właśnie nie mam nikogo znajomego kto by posiadał... na razie nie miałem nawet w rękach tego 7d mkii - ale wszędzie czytam że do przyrody najlepszy... 6d jest ok - ale autofocus się jednak gubi... szczególnie gdy jest słabe światło
ostatecznie odżałuję te 200-300 zł i pożyczę z proclubu na jakiś weekend żeby potestować

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Pawelus Zobacz posta
Przyjemne fotki. Jakim szkłem robione? Dużo kadrujesz?
dzięki
szkło - akurat te wszystkie fotki to canon 100-400 f 4,5-5,6 IS USM L mk i (kupiłem na początku tego roku i całkiem jestem zadowolony - ale teraz bym jednak kupił mk ii... też na podstawie głównie opinii z internetu - ale stabilizacja podobno jest o niebo lepsza no i najgrosza cecha tego szkła - pompka - po roku chodzenia po krzakach w różnych warunkach (wiele godzin spędziłem w lasach, na bagnach, łąkach gdzie jest dużo pyłów itd) w środku jest sporo pyłków... to naprawdę słabo... w żadnym innym moim obiektywie nie ma ich tyle.
Czy dużo kadruję - to zależy - część z tych akurat nie była kadrowana w ogóle - udało mi się zakraść blisko zwierząt... łoś podszedł tak blisko krzaków w których się chowałem że autofocus musiałem przestawić na krótszy zakres
niektóre były sporo kadrowane - na przykład walka jeleni to około połowy oryginalnej klatki, zależy od sytuacji. Kozice - w zasadzie czysta klatka bez kadrowania.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez majewski Zobacz posta
Fajna walka jeleni I ja bym aż tak bardzo nie zastanawiał sie nad 7d, to w końcu aparat tworzony z myslą o fotografii przyrodniczej
dzięki