Cytat Zamieszczone przez kacperm Zobacz posta
Mam pytanie - jak sądzicie - czy warto zmienić 6d na 7d mkii? sporo robię zdjęć przyrody i jednak 6d nie oferuje takich możliwości jeśli chodzi o autofokus i tempo trybu seryjnego.
Boję sie tylko że w 7d ciężko będzie wyciągać z cieni - 6d tutaj sporo ratuje... Bo w pozostałych wszystkich kwestiach 7d raczej wygrywa...
Ja myślę raczej o wymianie...
Jak nie masz kasy na zakup 7D Mark II lub 80D jako drugiego aparatu to trzymaj się swojego 6D i nie kombinuj.

Różnie latam po krzakach i strzelam do tego co się nawinie - sporo ostatnio jeleni, łosi
Cytat Zamieszczone przez mkkaczy Zobacz posta
Dobrze się zastanów. W przypadku ssaków nie wymieniał bym na kropa. Rozumiem że kasa decyduje o naszych możliwościach, ale poważnie to starał bym się dozbierać do 5dIII.
Też stałbym na takim stanowisku ("W przypadku ssaków nie wymieniał bym na kropa.").

szkło - akurat te wszystkie fotki to canon 100-400 f 4,5-5,6 IS USM L mk i (kupiłem na początku tego roku i całkiem jestem zadowolony - ale teraz bym jednak kupił mk ii... też na podstawie głównie opinii z internetu - ale stabilizacja podobno jest o niebo lepsza no i najgrosza cecha tego szkła - pompka - po roku chodzenia po krzakach w różnych warunkach (wiele godzin spędziłem w lasach, na bagnach, łąkach gdzie jest dużo pyłów itd) w środku jest sporo pyłków... to naprawdę słabo... w żadnym innym moim obiektywie nie ma ich tyle.
Zajrzyj tutaj http://www.canon-board.info/obiektyw...urzacz-104209/ i nie narzekaj na swoją pompkę.