Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 63

Wątek: Wybór pierwszego FF, by sie dowiedzieć, czy to miłość :)

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Wybór pierwszego FF, by sie dowiedzieć, czy to miłość :)

stawiam zdanie odrębne
    popatrz na watek o akwarium gdzie kolega teoretycznie ma 5dmk3
    jak myślisz ile on nim zdjęć rocznie strzela?
    obstawiam ze nie wiecj jak 200
    sporo ludzi kupuje takie rzeczy dla lansu, mój kumpel dostał od drugiego lekko uzywanego mkII bo mu miejsce zajmował w szufladzie
    ten nim pobawił sie z dwa miesiące, upgrade obiektyw na lepszy i zapadła cisza
    apart leży i czeka na lepsze czasy
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    sporo ludzi kupuje takie rzeczy dla lansu,
    Pewnie jest jak mówisz. Ale z drugiej strony, gdybym nagle wygrał w totolotku jakąś kumulację, to kupuję wszystkie L-ki Canona. Tak dla wypróbowania. I żadnego lansu w tym nie będzie (żaden z moich znajomych nie ma lustrzanki) a "po mieście" nie spaceruję :-)

Bywalec Awatar janpur
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez ewie Zobacz posta
    janpur a czy moge zapytac ile zpalaciles o czy miales problem z odklejajacym sie lustrem?
    Za 5D+1.8/50 dalem 1500pln. Nie mam zadnych problemow.
    Dzisiaj kupilem Sigme 2.8/24mm Bedzie zabawa.Tak w ogole to w skali roku robie max do 5.000 zdjec.
    M50; 1.4/32mm

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    stawiam zdanie odrębne
    popatrz na watek o akwarium gdzie kolega teoretycznie ma 5dmk3
    jak myślisz ile on nim zdjęć rocznie strzela?
    obstawiam ze nie wiecj jak 200
    sporo ludzi kupuje takie rzeczy dla lansu, mój kumpel dostał od drugiego lekko uzywanego mkII bo mu miejsce zajmował w szufladzie
    ten nim pobawił sie z dwa miesiące, upgrade obiektyw na lepszy i zapadła cisza
    apart leży i czeka na lepsze czasy
    Co wy z tym lansem. Wolny kraj, jak ktoś chce to kupuje. Żyjemy w takim popieprzonym kraju gdzie każdy przejaw niekontrolowanego wydania pieniedzy jest odbierany jako lans. Życie jest krótkie i trzeba wydawać pieniądze na głupoty

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Liczenie lat nie ma sensu. Akurat dzisiaj sprzeda się mój 60d z mniej niż 6000 na liczniku oczywiście za bezcen i oczywiście płaczę.
    Ale sporo czasu leżał sobie i przez wiele miesięcy robił zero zdjęć miesięcznie. Zrobiłem nim tyle zdjęć, na ile miałem ochotę i sprzedaję w momencie kiedy akurat zachciało mi się pohandlować.....
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Dużo sprzętów jest też kupowanych za dotację, a po 2 latach sprzedawanych za mniejsze pieniądze. Łatwo oddać za bezcen jak się swoimi nie płaciło ? Ja mam same używki, większość po roku-dwóch mogę sprzedać za te same pieniądze a nawet ciut większe. ? Po 5d widać, czy ma mały przebieg, moje bylo jak nówka, czarne sanki, zadbane jakieś takie, nie to co teraz po prawie 3 latach, chociaż go specjalnie nie zamęczam ??
    Człowiek myślał, że jak kupi lustereczko, to będzie jak w bajce...A tu gniot za gniotem
    c600d; c 50/1.8; t 17-50/2.8->5Dc;50 1.4;70-210 3.5; 35 2.0 i inne...
    mój FB
    mój Flickr

Nie każdy kupuje lustrzankę po to by zarabiała na niego... Przepraszam aparat miał przebieg 7tysięcy a nie 20 tys. Ale było tak jak pisze becekpl .. aparat więcej leżał jak był używany. Widać po aparacie. Nawet bateria się nie rozładowywuje jak jest nie używany.. Da się kupić fajne body ale też cena musi być adekwatna do stanu. Teraz mam ofertę zamiany 6D na 5DMKIII z dopłatą 3000zł - przebieg 5DMKIII ok 5000 zdjęć. No i mam dylemat też czy zmieniać... Tylko ja robię śluby i zdjęcia dzieci tym body więc może warto. Nie wiem bo nie miałem nigdy 5DMKIII.
    Ostatnio edytowane przez Morfii ; 27-01-2017 o 12:55
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Morfii Zobacz posta
    Nie każdy kupuje lustrzankę po to by zarabiała na niego... Przepraszam aparat miał przebieg 7tysięcy a nie 20 tys. Ale było tak jak pisze becekpl .. aparat więcej leżał jak był używany. Widać po aparacie. Nawet bateria się nie rozładowywuje jak jest nie używany.. Da się kupić fajne body ale też cena musi być adekwatna do stanu. Teraz mam ofertę zamiany 6D na 5DMKIII z dopłatą 3000zł - przebieg 5DMKIII ok 5000 zdjęć. No i mam dylemat też czy zmieniać... Tylko ja robię śluby i zdjęcia dzieci tym body więc może warto. Nie wiem bo nie miałem nigdy 5DMKIII.
    A jaki związek ma lans z małą ilością zrobionych zdjęć ?

Uzależniony Awatar mwitek
    Miasto
    Łódź

Niezawodowy przeważnie :-)

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

bierz 5d ziomeczku
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów