Witam podpinałem 85mm art i 50mm art do Canon 6d i problemy za każdym razem z autofokusem. Czy USB Dock pomoże?
Dodam, że próbowałem też*trzy 50mm 1.2 L i żadna nie była dobra ( chodzi o ostrość. Obecnie mam 50mm 1.4 i jest ok.
Witam podpinałem 85mm art i 50mm art do Canon 6d i problemy za każdym razem z autofokusem. Czy USB Dock pomoże?
Dodam, że próbowałem też*trzy 50mm 1.2 L i żadna nie była dobra ( chodzi o ostrość. Obecnie mam 50mm 1.4 i jest ok.
Czyli mam się nie przejmować, żę Sigma 85mm art gdzieś z ostrością zezuje tylko brać i USB dock?
Jeśli ma typowy BF/FF to nie ma tragedii.
A inne Twoje obiektywy (jakie masz?) dzialaja poprawnie z tym korpusem? W 6d mozesz tez korygowac z poziomu korpusu -mikrokalibracja... Czasem to wystarczy. Probowales tego? Nawet jesli nie pomoze to moze "pokazac kierunek " problemu...
Jezeli jedno body nie chce wspolpracowac z tyloma obiektywami, to musi byc po proszu albo uszkodzone, albo rozstrojone ponad wymiar , ktory jest w stanie opanowac automatyka. Moze miales zmieniana matryce, albo cos dlubane z Mirror Boxem i teraz trzeba by zaczac od kalibracji samego body. EF 50 1.2 w zasadzie nie maja zadnych problemow z ostroscia i , jesli sa sprawne - mozna je stosowac jako wzorzec do samodzielnego strojenia puszek.