Sprawdze jak wroce z pracy![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
Znowuż mkkaczy ma rację. YN-685 może być wyzwalana tylko radiowo (nie obsługuje wyzwalania błyskiem. Tylko modele Yongnuo z EX w nazwie mogą być wyzwalane błyskiem), w związku z czym pisanie o możliwości wyzwolenia tej lampy błyskiem lampki wbudowanej w 600D jest wprowadzaniem w błąd![]()
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
Conon 600d ogolnie ma problemy z radiem.
Ok sprawdzilem i jest tak jak mowi mkkaczy tylko radiowo ale mozna dokupic YN622 (ja go mam dlatego nigdy nie probowalem wyzwalac blyskiem i przez to bylem przekonany ze lampa tez ta funkcjie ma)
Ps
Zadna lampa od YN nie ma wbudowanego radionadajnika tak wiec nie da sie wyzwolic YN685 za pomoca innej lampy
Sent from my iPhone using Tapatalk
YN 600RT chyba jednak ma wbudowany nadajnik ale systemu RT Canona, tak jak oryginalny Canon, więc 600RT może działać jako radiowy master albo slave. W dodatku może działać jako optyczny master albo slave w tradycyjnym systemie bezprzewodowym optycznym.
Natomiast YN685 samotrzeć może tylko działać jako radiowy slave, kropka, bo nie ma wbudowanego nadajnika.
Do wyzwalania tych lamp potrzebny jest nadajnik np. 622C-RX, albo transceiver 622C. No i oczywiście może być na stopce bezpośrednio albo przez 622C. Optycznie nie może być w ogóle wyzwalana. Ale chyba może wyzwalać optycznie inne lampy Canona albo np. YN600RT, z menu aparatu, o ile aparat ma takie menu.
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.