Pokaż wyniki od 1 do 10 z 126

Wątek: Długi obiektyw do fotografii przyrodniczej- ptactwo.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie Odp: Długi obiektyw do fotografii przyrodniczej- ptactwo.

Te wszystkie "długie obiektywy". o których piszecie to popierdułki. Tu popatrzcie:
    https://apod.nasa.gov/apod/ap231203.html
    Kliknijcie na drugi link w opisie, to zobaczycie co to jest "długi obiektyw".

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    szczerze powiem, że chodzenie po górach z Sigmą, i dodatkowo 2ma innymi obiektywami i 1.5kg statywem brzmi dla mnie hardkorowo, ale myślałem o tym, bo chciałbym np. zapolować na świstaki i kozice w Tatrach Zachodnich, kto wie, może kiedyś to się ziści
    Hardkor to jest plecak 20+ kg. Taki mniej więcej miałem, gdy 5 lat temu szedłem na półtora tygodnia do Piątki z różnymi rzeczami i pełnym sprzętem foto: 2 aparaty, kilka obiektywów, statyw. I jeszcze wężyk spustowy - ten to mi dowalił. Ale ja mam ponad 60 lat (szóste piętro?). Nie wiem, o co chodzi z dzisiejszą młodzieżą, coś poszło nie tak, stęka z powodu pięciokilogramowego plecaka.
    A nawiązując do tematu: tam właśnie, w okolicach starej, kamiennej koliby, zrobiłem cały reportaż świstakowy.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Nie wiem, o co chodzi z dzisiejszą młodzieżą, coś poszło nie tak,
    Tak z 6 lat temu, w okolicach Doliny Pięciu Stawów Polskich, przechodziłem obok grupy młodych ludzi. Stali i pokazywali sobie coś palcami, wielce poruszeni. Gdy przechodziłem obok usłyszałe tylko: "Patrzcie, bobry!". Tyle w temacie świstaków. I młodzieży...
    Ostatnio edytowane przez Eberloth ; 03-12-2023 o 18:08
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Tak z 6 lat temu, w okolicach Doliny Pięciu Stawów Polskich, przechodziłem obok grupy młodych ludzi. Stali i pokazywali sobie coś palcami, wielce poruszeni. Gdy przechodziłem obok usłyszałe tylko: "Patrzcie, bobry!". Tyle w temacie świstaków. I młodzieży...
    Różnie bywa.
    Kilka lat temu nad jeziorem Vransko (rezerwat ornitologiczny) na kładce spacerowej spotkałem trzech osiłków (o wyglądzie takim, że spotkawszy ich wieczorem człowiek ma ochotę przejść na drugą stronę ulicy) Focili sobie komórką nadbrzeżne roślinki i za pomocą Google Lens wyszukiwali ich nazwy, widać było, że dobrze się bawią.

Uprawnienia umieszczania postów