Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Zestaw do 4000zł?

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Zestaw do 4000zł?

Nowe szkla powinny trafiac, gorzej z uzywkami (roznie sie z nimi obchodza).

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Moze sie przydać.
    Ta, jasne. Lepiej za te pieniądze kupić dobry filtr polaryzacyjny.
    To że jest tani nie oznacza że zostanie wykorzystany. A wyrzucenie w błoto nawet kilku stówek (bo ktoś polecił i "bo może się przydać") to też wyrzucanie pieniędzy.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

W "wytycznych" pisala tez o reportażu takze o tym czy jasna stalka sie przyda czy nie zdecyduje zainteresowana, a nie Ty i w sumie tyle w temacie.
    SONY

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    Ta, jasne. Lepiej za te pieniądze kupić dobry filtr polaryzacyjny.
    To że jest tani nie oznacza że zostanie wykorzystany. A wyrzucenie w błoto nawet kilku stówek (bo ktoś polecił i "bo może się przydać") to też wyrzucanie pieniędzy.

Co do filtrów, to jest jakaś konkretna firma, którą możecie polecić? Lub nawet konkretne produkty. Jestem w trakcie zamawiania sprzętu Dzięki raz jeszcze za pomoc!

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

polar - marumi dhg super - chyba najbardziej rozsądny wybór jeśli chodzi o stosunek kasy do jakości i dobrze się czyści.
    filtry nd to np hoya wypada dobrze i cenowo nieźle - hoya pro nd1000 (ja akurat mam nd1000 od ZOMEI - z aliexpress - zafarbu praktycznie brak)
    filtry połówkowe do apsc i 77mm to rozmiar P powinien wystarczyć - tutaj jak dla mnie hitechy są bardzo OK i cenowo nie ma dramatu.
    To takie zbiorowisko informacji z doświadczeń własnych i forumowych. Więcej info znajdziesz na forum albo w googlach.
    SONY

Problemem w Twoim zestawie nie jest korpus. Wszystkim wymagającym amatorom odradzam szkła typu 18-200. Jeżeli chcesz wejść w Canona, to polecam szkło C15-85 f3.5-5.6USM. Najlepsze szkło dla amatora w tej klasie. Bardzo uniwersalny zakres, ostry, szybki i stabilizowany. Obrabiałem zdjęcia robione tym szkiełkiem, więc wiem co mówię. Konkurencja nie ma tak dobrego obiektywu. Do tego jakiś korpus, np. C70D lub tańsze body plus C50 1.8 STM - do portretów.
    C5DmkIV, C G5X II, C30, CA-1, FujiFilm X-T5, Sigma(X Mount) 10-18 2.8 DC DN, C50 1.8FD, C24-70 2.8IIL, C40 2.8, C 50 1.2L, C50 1.8II, C50 1.8STM, C135 2L

Początki nałogu
    Miasto
    Oberschlesien

Do zorzy to 70D i jakiś UWA (obiektyw szerokokątny) ja bym kupił najlepszy na jaki mnie stać. Dobry statyw i na koniec jakieś szkło w miarę uniwersalne 18-135 albo 15-85 czy coś takiego.
    Widzę ostrość na nieskończoności...!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów