Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 68 z 68

Wątek: Kaczogród - wszelkie żarty zabronione.

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JSK
    Bierz się zatem chłopie za działalność publiczną i zaprezentuj ogółowi jaki powinien być polityk.
    Poruszyłeś moim zdaniem jeden z większych problemów, to jest choroba na którą Polacy nie potrafią znaleźć lekarstwa - brak postaw obywatelskich. To nie jest przypadkowe, że do polityki w znakomitej większości idzie chamstwo, nieudacznicy, ludzie bez poglądów. Ta zdrowa część społeczeństwa spełnia się w pracy, nauce czy biznesie i nie bardzo ma ochotę ścigać się z Filipkami. Bycie posłem, reprezentantem społeczeństwa, człowiekowi, który odniósł w życiu sukces, wypracował własny autorytet nie jest do niczego potrzebne, to powinna być nobilitacja, prestiż i zaszczyt. A w ławach czeka na ciebie koleżanka Hojarska i kolega Łyżwiński.

Moim zdaniem mamy dwa wyjścia: czekać na zmiany pokoleniowe, lub ustawowo wyciąć element niepożądany. Wywalić na aut karanych, przeprowadzać badania psychiatryczne kandydatów, egzaminy z wiedzy o społeczeństwie i historii Polski. Sprawy sądowe polityków przeprowadzać w przyspieszonych trybach, np. Renata Beger - proces o fałszowanie podpisów na listach wyborczych ciągnie się tak długo, że zdązyli ją wybrać drugi raz. Trzeba wprowadzić obowiązek wyborczy i zmusić ludzi by zainteresowali się nieco losem tego kraju.

Bez tego zawsze będziemy skazani na szmaciaków u władzy, liczyłem że zmieni to POPiS ale wpuścili mnie w maliny.

Jestem człowiekiem szczęśliwym, mam pracę którą lubię, hobby i rodzinę dla której mam ciągle za mało czasu. Nie chcę się angażować w politykę, wybieram ludzi podobnych do siebie i liczę, że będą mnie godnie reprezentować. Nie mogę uwierzyć w to, że poziom sejmu jest odwzorowaniem poziomu społeczeństwa.
    Pozdrawiam

PrzemoC

Coś już napisał Awatar swaligora
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Witam,
    U nas w kraju niestety w dalszym ciągu polityka nie jest uprawiana jako czyn społeczny mający na celu dobro ogólu lecz sposób na zarobienie pieniędzy, lub powiększenie majątku. Tak długo, jak podstawowym bodźcem do przyjęcia na swoje barki "odpowiedzialności za losy karju i narodu" będzie chęć wzbogacenia się ( często w niezbyt legalny sposób) tak długo nasza scena polityczna będzie bardziej oscylować w okolicach kabaretu i czarnej tragikomedii aniżeli prawdziwych,patriotycznych działań mających na celu zapewnić wzrost i stabilność kraju ..........
    Szy

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemoc
    Moim zdaniem mamy dwa wyjścia: czekać na zmiany pokoleniowe, lub ustawowo wyciąć element niepożądany. Wywalić na aut karanych, przeprowadzać badania psychiatryczne kandydatów, egzaminy z wiedzy o społeczeństwie i historii Polski. Sprawy sądowe polityków przeprowadzać w przyspieszonych trybach, np. Renata Beger - proces o fałszowanie podpisów na listach wyborczych ciągnie się tak długo, że zdązyli ją wybrać drugi raz. Trzeba wprowadzić obowiązek wyborczy i zmusić ludzi by zainteresowali się nieco losem tego kraju.
    Po pierwsze w Polsce najczęściej głosuje się PRZECIW a nie ZA. Jak czerwoni naobiecują a potem nakradną - to Polacy idą głosować na czarnych. Jak ich czarni wkur... - to na czerwonych. To standard. Ja mam pecha, bo jeszcze nigdy nie wygrali ci, na których głosowałem. Obecnie najbardziej mnie martwi to, że znowu jesteśmy podzieleni. Z jednej strony PISOWCY obsesyjnie wietrzący wszędzie Żydów, z drugiej strony wpływ urażonych środowisk żydowskich chcących na siłę kształtować świadomość polityczną przez "wyborczą". Jakoś kurde wszyscy szybko zapomnieli o przekazach papieskich naszego kochanego Lolcia.
    Lepper i Rydzyk na dokładkę... :-(

Cytat Zamieszczone przez Przemoc
    Bez tego zawsze będziemy skazani na szmaciaków u władzy, liczyłem że zmieni to POPiS ale wpuścili mnie w maliny.
    Mnie na szczęście nie, ale przy tych wyborach już dobrze wiedziałem, że wszystkim rządzi awanturniczo Jarosław a Lech wykonuje grzecznie jego polecenia. Była kiedyś taka lekturka Andrzeja Perepeczki pt. Dzika mrówka i tam tamy. Bohaterami byli dwaj bracia. Jeden miał imię, a na drugiego wszyscy wołali JEGOBRAT. Tu widzę analogię. Prezydent Jegobrat.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Dochodze powoli do wniosku, ze spoleczenstwo polskie jest po prostu
    glupie.
    Każde społeczeństwo w swojej masie jest głupie. Nawet takie sztuczne i wysegregowane jak amerykańskie osuwa się w głupotę i socjalizm. Złośliwi mówią, że mądrość ciała zbiorowego to mądrość najmądrzejszego podzielona przez ilość członków
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

innymi słowy cos jak aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludnosci rosnie

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Metus
    hmmm rozumiem, że są ludzie zadowoleni z dzisiejszych rządów... leppera wicepremiera...
    i tym, że politycy zajmują się tylko własnym tyłkiem a reszta jest nie ważna..

ręce opadają...
    Ręce do góry Ja mówię o pryncypiach, nie o konkretnych wałkarzach.

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM
    ..........Była kiedyś taka lekturka Andrzeja Perepeczki pt. Dzika mrówka i tam tamy. Bohaterami byli dwaj bracia. Jeden miał imię, a na drugiego wszyscy wołali JEGOBRAT. Tu widzę analogię. Prezydent Jegobrat.
    Racja, skojarzenie prawidłowe. Czytałem tą książeczkę, była też druga o ich wyprawie do Peru, tajemniczym piśmie kipu itd.. Nasza obecna Dzika Mrówka i Jegobrat po następnych wyborach też będą mogli jechać na taką wyprawę, będą mieli czas, bo naród wybierze czerwonych. :sad:
    Pozdrawiam

PrzemoC

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Kurcze... wkurzasz mnie czlowieku
    Znowu pokazujesz zdjecie na poziomie Snowboardera, tylko z taka roznica, ze mieszkasz w Polsce i cykasz 5 razy tanszym sprzetem
    Podziwiam takich ludzi jak Ty i bez podlizywania sie - nie sa to zdjecia, ktore robia przelom artystyczny w dziedzinie fotografii, ale wg mnie stoja na wysokim poziomie jakosciowym.
    ps
    kit Ci w oko - juz Cie nie lubie :wink:
    Ja takich dupowłazów też nie cierpię A tak na poważnie to czuję się nieskromnie zaszczycony taką opinią, chyba normalnie zaraz wrzucę jakiegoś knota Niestety nie jest IMO tak pięknie-Snowboarder ma świetnych zdjęć na kopy - ja mogę się pochwalić niezłymi kilkoma z czego 70% zrobione intuicyjnie lub przypadkowo. Co więcej jestem przekonany, że sprzęt Snowboarda ma tu drugorzedne znaczenie. I w ten sposób zrobiło się calkowicie OT...

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów