Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
aż im w mózgu kipi od nadmiaru tej wiedzy
a jaka przesłona do małego pokoju? a obiektyw do czarnego psa?
Kwestia umiejętności wyszukania sensownych treści. Tyle że to już zupełnie inna para kaloszy.
Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
Dla mnie taki budżet, jak chce się wejść w temat, z którego się chce żyć za kilka lat to dowcip.
Ja mu zasugerowałem żeby pieniądze wydał na wiedzę, a nie starego 5d. Bo jeśli chodzi o fotografię reklamową czy produktową to moim zdaniem bardziej mu się przyda dobra lampa lub dwie słabe do tego Olka niż 5d ze stałką.
No jasne. Ukontentowany posiadaną wiedzą z kursu pójdzie na pierwsze zlecenie ślubne z olkiem i kitem.
Od czegoś trzeba zacząć. Jeżeli okaże się, że facet ma talent to starym 5D zrobi lepsze zdjęcia niż szereg fotografów z 5D III. Ogólnie to nie zgadzam się z twierdzeniem, że jak ktoś chce za kilka lat żyć z foto to musi na star mieć Bóg wie jaki budżet. Te 3 koła spokojnie wystarczą na 5D i np. 35/2 plus lampa. Jak sprzeda olka to sobie dokupi np. 85mm. Takim zestawem spokojnie na początek ogarnie śluby i inne tematy.
Tak wiem. Zaraz ktoś napisze, że w 5D nie działa AF i w ogóle nie da się tym już dzisiaj robić zdjęć bo nie ma LV, nie kręci filmów i elektronika po tych wszystkich latach w każdej chwili może ulec zamozagładzie.