https://www.ollo.it/canon-ef-24-105m...i-usm/p_683282
Napisałem włoskie jako żart , przecież akurat ten rodzaj obiektywu jest produkowany w Japonii.
https://www.ollo.it/canon-ef-24-105m...i-usm/p_683282
Napisałem włoskie jako żart , przecież akurat ten rodzaj obiektywu jest produkowany w Japonii.
Mam nadzieję, że wkrótce będą w PL. W końcu to niedaleko...
polecam test na photozone
dobre, a nawet powiem że mocne, warto przeczytać podsumowanie i rzucić okiem na słupki, ja z 24-105 w pierwszej wersji jestem zadowolony - rumak to to nie jest - raczej taki wół do zapchania rzadziej używanego zakresu ogniskowych ale nie waham się go użyć
i nie wygląda żebym miał zamiar kupić II wersję
![]()
Ostatnio edytowane przez jaś ; 03-01-2017 o 08:54
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Jeżeli chodzi o photozone.de to może warto rzucić okiem na same wyniki, (oczywiście biorac pod uwagę, że są to lamerskie Imatesty) ale teKsty to już kompletny bełkot pisany przez jakichś Klausów zupełnie bez rozeznania i zrozumienia optyki. Może to jest niemieckie podejście do japońskiego sprzętu trochę prypominające słynną legendę "włoskich granatów" z czsów wojny II.![]()
Prawda jest taka, że tego szkła nie da się poprawić w tej samej cenie i masie. To nie jest "redesign" tylko "update" tego samego z drobnymi usprawnieniami. Jak np. 200/2.8. I tak wyszła troche większa i cięższa. A pomarzyć zawsze można, byle się nie ośmieszać.
To naprawdę rozśmiesza i kompromituje autora:
"it doesn't seem to be fully made of metal as you might expect at least. The inner lens tube seems to be made of plastic and we've got the impression that this is also applies for parts of the outer body"![]()
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
Obiektyw jest już dostepny w sklepach internetowych.Cyfrowe.pl..jutro już do mnie przyjedzie
Ja też dzisiaj zakupiłem MK1 Allegro-sklepbeznazwy z Łodzi. Rano było 3 sztuki teraz już nie widzę. 3030zł
Przepraszam ale co kupiłeś za 3030 ?