Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: nie działa AF w 300d?

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep
    W!

_invictus, oczywiscie ze masz do tego prawo, tylko musisz sobie zdawac sprawe ze jezeli zglosiles awarie czytnika kart CF, a po tygdoniu zglaszasz sie ze nie dziala Ci ustawianie lustra czy AF to nie ma zbytnio ze soba nic wspolnego.
    [...]
    Po dwoch tygodniach czlowiek sie zglasza ze mu nie dziala wyzwalanie lampy i ze mu zepsulem. Taaaa... Jedno z drugim nic nie ma w zaden spsob wspolnego. Zbieg okolicznosci, spadl mu sprzet, walil strobo, czy wylal plyn... Nie wiem, a moze wada ukryta ktora po prostu wyszla w tym samym czasie.
    Ano właśnie lukep... z tym się musisz zgodzić _invictus, nie ma innej możliwości .
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _invictus
    BTW autorka tematu nie podała czy to była naprawa w okresie gwarancji
    W okresie gwarancji raczej nie ma problemu pod warunkiem, że usterka nie jest/nie może być z winy użytkownika lub jeśli mamy przyjaźnie nastawiony serwis . Najgorzej jest po gwarancji bo wtedy za wszystko trzeba płacić, lepiej żeby serwis płacił za swoje niedopatrzenia/uszkodzenia niż oddający do naprawy .

Tak czy inaczej ja trzymam kciuki aby udało się sprawę pozytywnie załatwić... czasem w serwisach trafiają się też ludzie .
    Ostatnio edytowane przez Diodak ; 27-04-2006 o 18:12
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

mała_amatorka
    Guest

Domyślnie

sprawa się miala tak, ze aparat zostawialam bez obiektywu. Odbieralam go osobiscie. wszystko było ok zdjecia wykonywał ( tzn czyste mleko - bez obiketywu) czytał karte, wiec go przyjęłam. Problem natapił jak zamocowalam obiektyw. Nastpenego dnia tam zadzowniłam i poinformowałam. facet kazal przyniesc ... tyle ze ja nie wiem czy to moze byc zrobione w ramach gwarancji czy bedzie za to doatkowa opłata.

Problem jest większego typu.. aparat był wczesniej w innym serwisie i odesłali aprat niezrobiony. Ja się do tego przyznałam poniewaz ponoc były pozrywane plomby. Wg seriwsu usterka nie mogła byc uszkodzona podczas naprawy w ich serwisie poniewaz tamta czesc była nietykana.

Dziekuje Panowie ;-)

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów