Ano właśnie lukep... z tym się musisz zgodzić _invictus, nie ma innej możliwościZamieszczone przez lukep
.
Ano właśnie lukep... z tym się musisz zgodzić _invictus, nie ma innej możliwościZamieszczone przez lukep
.
EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm
W okresie gwarancji raczej nie ma problemu pod warunkiem, że usterka nie jest/nie może być z winy użytkownika lub jeśli mamy przyjaźnie nastawiony serwisZamieszczone przez _invictus
. Najgorzej jest po gwarancji bo wtedy za wszystko trzeba płacić, lepiej żeby serwis płacił za swoje niedopatrzenia/uszkodzenia niż oddający do naprawy
.
Tak czy inaczej ja trzymam kciuki aby udało się sprawę pozytywnie załatwić... czasem w serwisach trafiają się też ludzie.
Ostatnio edytowane przez Diodak ; 27-04-2006 o 18:12
EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm
sprawa się miala tak, ze aparat zostawialam bez obiektywu. Odbieralam go osobiscie. wszystko było ok zdjecia wykonywał ( tzn czyste mleko - bez obiketywu) czytał karte, wiec go przyjęłam. Problem natapił jak zamocowalam obiektyw. Nastpenego dnia tam zadzowniłam i poinformowałam. facet kazal przyniesc ... tyle ze ja nie wiem czy to moze byc zrobione w ramach gwarancji czy bedzie za to doatkowa opłata.
Problem jest większego typu.. aparat był wczesniej w innym serwisie i odesłali aprat niezrobiony. Ja się do tego przyznałam poniewaz ponoc były pozrywane plomby. Wg seriwsu usterka nie mogła byc uszkodzona podczas naprawy w ich serwisie poniewaz tamta czesc była nietykana.
Dziekuje Panowie ;-)