Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: nie działa AF w 300d?

mała_amatorka
    Guest

Domyślnie nie działa AF w 300d?

Aparat był serwisowany, gdyż uszkodzone bylo gniazdo karty. W tym wzgledzie jest wszystko ok i aparat robi zdjęcia ale na manulanych ustawieniach. Przy AF nie łapie ostrości i miga zielona lampka sygnalizująca niepoprawną ekspozycje. Przy innych obiektywach jest ta sama sytuacja. Czy ktoś się orientuje czy to mogło zostac uszkodzone podczas naprawy i czy to jest powazna usterka ( seris nie chce poniesc za to odpowiedzialności). Z góry dziekuje i pozdrawiam.

Coś już napisał Awatar Chomiczq
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie serwis?

Pewnie skopali ci układ AF (może lustro, może coś przekalibrowali - czytaj źle skręcili. Żeby wydobyć gniazdo kart to trzeba sporo odkęcić....) serwis MUSI naprawić swój błąd...

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

"Naprawcie błąd"... tak sobie można poprosić... ja już się naciąłem na serwis (akurat nie foto) gdzie nie sprawdziłem sprzętu przy odbiorze i okazało się że wciskali mi wadliwy (identycznie... jedno naprawili inne zepsuli). Jakoś się udało, ale trzeba sprawdzać co się odbiera po naprawie czy nawet przeglądzie przed podpisaniem kwitu czy wszystko działa.. nie wstydzić się że będa się dziwnie patrzeć tylko robić swoje .
    Ostatnio edytowane przez Diodak ; 27-04-2006 o 02:56
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

mała_amatorka
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chomiczq
    (może lustro, może coś przekalibrowali - czytaj źle skręcili. ...

Mam nadzieje ze to jest do naprawienia.

sprzet byl serwisowany wczesniej gdzie indziej i nie chca poniesc odpowiedzialnosci.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

U mnie było podobnie - jedna naprawili drugie skopali. Musiałem raz jeszcze im wysłać na swój koszt, bo gwarancja europejska :/

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diodak
    Jakoś się udało, ale trzeba sprawdzać co się odbiera po naprawie czy nawet przeglądzie przed podpisaniem kwitu czy wszystko działa..
    Jak to sobie wyobrażasz przy współpracy z serwisem Canona? Stosunkowo niewiele osób może sobie pozwolić na osobiste odebranie sprzętu z Żytniej...
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Coś już napisał Awatar Chomiczq
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie wybór

zawsze można się wybrać na weekend do Łodzi. Jechać w piątek i odebrać w sobotę z rana. Czasami może się opłacać

Bywalec Awatar _invictus
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Proszę skontaktować się z najbliższą placówką Federacji Konsumentów

http://www.federacja-konsumentow.org....php?story=314

udzielaja bezpłatnych porad "wystawionym" klientom, co i jak robić, by wywalczyć własne prawa. Sam jestem sprzedawcą, i czasami mam do czynienia z takimi "fachowymi serwisantami". Można też udać się do najbliżego rzecznika praw konsumenta, który może zadzwonić do serwisu, i grzecznie wytłumaczyć, że nie ładnie robią

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

nawet mnie nie straszcie, moj sprzet lezy wserwisie, a CIĄGLE słysze o takich akcjach.

mała_amatorka
    Guest

Domyślnie

Invictus - dzięki,
    tyle ze traz to raczej troudno bedzie dowiesc kto zawinił, ale bede walczyc

Cytat Zamieszczone przez leiho
    nawet mnie nie straszcie, moj sprzet lezy wserwisie, a CIĄGLE słysze o takich akcjach.
    Leiho - moze i tak ale to nie jest reguła.. wiec sie nie martw. Powodzenia

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów