Dziękuję za wytłumaczenie z czym się to wszystko "je" i za poświęcenie tej chwili by mi to wszystko wytłumaczyć. Bardzo dziękuję. Takie jedno pytanie do Ciebie jeszcze. Masz jakąś markę lamp studyjnych, którą możesz polecić ? Bo chce zacząć raczej od 2 lamp do 3 na początek a z czasem mogę dokupować inne rzeczy o których piszesz, tylko na razie muszę nauczyć się jak radzić sobie z "podstawowym światłem", bo nigdy się tym nie bawiłam...lampę reporterską mam jedną i nie chciałabym dokupować raczej kolejnej ze względu na koszty a jednak bardziej interesują mnie studyjne bo inne doświadczenie z światłem tak mi się przynajmniej wydaje. Co do pomieszczenia...pomaluję całe na czarno, podłogę jeśli będzie trzeba też wymienięChce zacząć od czegoś prostego, bo zdaje sobie sprawę że wszystkie rzeczy o których piszesz są przydatne i na pewno je kiedyś dokupię tylko muszę poznać najpierw podstawę podstaw czyli światło. Wyobraź sobie, że masz 1300 zł i jesteś początkujący w tym i co kupujesz na start ?