Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Bardzo proszę*o poradę: szkło czy puszka?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: Bardzo proszę*o poradę: szkło czy puszka?

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
    To sprawdź jeszcze c17-55 f/2.8, s17-50 f/2.8 lub T17-50 f/2.8. To są fajne obiektywy pod pół klatkę...
    Żaden z tych obiektywów niestety nie da nawet namiastki kolorów i jakości generowanej przez 24-105 (choć tej z kolei też brakuje do ideału). Jezeli autor wątku wyżej napisał, ze kiedyś być może budżet pozwoli na cos więcej w sprawie body, to zakup 24-105 jest słuszny.

Początki nałogu
    Miasto
    Oberschlesien

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Żaden z tych obiektywów niestety nie da nawet namiastki kolorów i jakości generowanej przez 24-105 (choć tej z kolei też brakuje do ideału). Jezeli autor wątku wyżej napisał, ze kiedyś być może budżet pozwoli na cos więcej w sprawie body, to zakup 24-105 jest słuszny.
    Kupowanie szkłą pod FF mając na APS-C i nie wiedząc kiedy je się zmieni jest jak kupowanie 17 do malucha ;P bo kiedyś będzie lepsze auto.

Ja bym jeszcze dodał kwestię ceny za szkło, używana eLka to 1,5k za super okazję a Tamron 17-50/2.8 to koszt ok 700 zł bez szukania okazji wielkiej. Też nie bez znaczenia.
    Widzę ostrość na nieskończoności...!

Coś już napisał Awatar tomback
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Chyba trochę przesadziłeś z tą "namiastką" Porównywałem 24-105 i 17-55 no i wybór padł na ten drugi Według mnie to właśnie 17-55 bije 24-105 nie tylko jasnością, gabarytami ale i ostrością i jak to nazywasz " jakością " zdjęć. Mam go chyba z 5 lat, kurzu specjalnie nie nałapał, nic się z nim nie dzieje i chyba śmiało mogę go polecić do amatorskiego użytku

Uprawnienia umieszczania postów