Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: 5D mk IV vs 1dx mk II

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Domyślnie Odp: 5D mk IV vs 1dx mk II

Cytat Zamieszczone przez Scorpion Zobacz posta
    "Zarabiasz dobrze" jest kwestią indywidualną. Moje "dobrze" mogło by być dla kogoś "fatalnie". Generalnie nie zarabiam, ale chciałbym sprzęt jak najbardziej wytrzymały, niezawodny w trudnych warunkach oświetleniowych, na lata i taki, żebym za pół roku nie powiedział, "kur...cze, trzeba było dołożyć i brać droższy". Bo później to raczej dłuuuuugo nie będę kupował body.
    Dlatego musisz sobie indywidualnie odpowiedzieć. Ja rozumiem magię jedynki ale jeśli ktoś nie jest pewny, że jest mu ona potrzebna to najczęściej jej nie potrzebuje. No chyba, że po prostu zawsze ją chciałeś mieć i nie musisz sprzedawać nerki i jechać latami na chlebie i wodzie, to tak, kup - marzenia nie muszą być racjonalne

Canon zakończył już wymianę flagowców więc na 3-4 lata nie ma ryzyka, że wypuszczą coś lepszego. Ew może przemyśl 1dx1 - jest sporo tańszy a tak de facto różni się tylko AF do super tele z extenderem, lepszym DR na niskich ISO (na wysokich już kosmicznej różnicy nie ma) i funkcjami video. Jeśli nie jesteś pewny wyboru jedynki to zapewne 5d4 jest lepszym wyborem, tylko problem jest jej zbyt wysoka cena przez kurs USD.

Pół roku temu nie było jeszcze używanych :-)

Coś już napisał Awatar Scorpion
    Miasto
    Gdańsk

Kiedyś oglądałem "powystawową" 5D. I chyba reporterzy miewają sprzęt w lepszym stanie. :-)
    To gdzie można skutecznie pocisnąć z ceną? Może być na PW. ;-)
    30D | 7D | 5DmkII | 6D | 17-40/4 L| 50/1.4 | 70-200/4 L | 100/2.8 IS L | 24/1.4 II L | 430 EX

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Każdy ma swoje priorytety... ja wolałbym lepsze szkło 35L II i do tego puszkę z fajnym AF, chociażby pierwszego 1Dx-a.

Kiedyś oglądałem "powystawową" 5D. I chyba reporterzy miewają sprzęt w lepszym stanie. :-)
    Niestety,obiecałem nie rozgłaszać.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Opole

Mam pytanie do właścicieli 5D mark IV - czym obrabiacie zdjęcia z tej puszki ?
    Photoshop, Lightroom?
    C 5d MK IV x 2 , C 70-200 L IS 2.8 II, 17-40 L 4.0, 24-105 L 4.0 IS, 50 1.4, 580 EX II x 2, 480 EX II, Extender x 2 III, Seconic L-478DR, szukam - kupię C 85 1.2

Coś już napisał Awatar Scorpion
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Każdy ma swoje priorytety... ja wolałbym lepsze szkło 35L II i do tego puszkę z fajnym AF, chociażby pierwszego 1Dx-a.
    O! I zwróciłeś uwagę na to, o czym nie pomyślałem...
    30D | 7D | 5DmkII | 6D | 17-40/4 L| 50/1.4 | 70-200/4 L | 100/2.8 IS L | 24/1.4 II L | 430 EX

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Sprzedawca sprawdzony
    Canon EOS 5D Mark IV Body
    x pro2/ 23/ 56/10-24/

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez tkosiada Zobacz posta
    Sprzedawca sprawdzony
    Canon EOS 5D Mark IV Body
    Przecież to praktycznie taka sama cena jak w PL.

Jedynka jest świetna I każdemu pewnie marzy się taka puszka, ale nowa piątka też jest niezła. Ktoś tu wspomniał o balansie bieli...rozwalony? Dlaczego? Przecież można wybrać jaki autobalans się wybiera I naprawdę jest dobry (choc nie w każdych warunkach dobrym wyjściem będzie AWBw). Kręgi na zdjęciach z obiektywami innych firm? to samo ma Jedynka, a problem leży w ustawieniach aparatu w sekcji ustawień obiektywu.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów