Witajcie,

Prowadzimy sklep internetowy z odzieżą oraz obuwiem w związku z czym każdego dnia robimy dosyć dużo zdjęć produktów, które dodajemy na stronę. Dziennie dodajemy 50-150 nowych produktów w zależności od towaru, nad którym obecnie pracujemy.
Bardzo przydałaby nam się automatyzacja procesu robienia zdjęć na potrzeby sklepu, bo nie ukrywam, teraz zajmuje to dużo czasu kilku pracowników.
Przeglądając możliwość zastosowania alternatywy znalazłem takie urządzenie jak Styleshoots (wersja Vertical). Jest to coś co bardzo ułatwiłoby nam pracę. Niestety urządzenie to kosztuje tyle co mieszkanie i zastanawiam się czy udałoby się stworzyć alternatywę dla tego sprzętu?

Urządzenie to stworzone jest na bazie:
Canon 5D mkIII DSLR camera.
Canon 70-200mm L lens.
5x Rotolight Anova Solo K5600
Panel LED dla tła
iPad + reszta akcesoriów

Nie znalazłem nigdzie tylko takiego panelu do tła jakie posiada Styleshoots, wszystko inne można kupić. Czy ma ktoś wiedzę jak zastąpić taki panel? Czy oświetlenie, które jest w zestawie można zastąpić innym (tańszym) bez utraty jakości?
Główny problem dotyczy jednak oprogramowania. O ile aplikacja dostępna jest w sklepie za darmo to jestem ciekaw czy i jak będzie to współpracować po podłączeniu wszystkiego do kupy. Chyba, że są alternatywne programy, które działają na podobnej zasadzie (usuwanie tła w w locie)? Generalnie chodzi o stworzenie maksymalnie uproszczonego systemu robienia zdjęć odzieży i obuwia, który zaoszczędzi dużo czasu.

Pozdrawiam