Witajcie , planuję przesiadkę z canona 700d w myślach mam 70d czy to dobry wybór? Chciałbym na body przeznaczyć do 4500zł
Witajcie , planuję przesiadkę z canona 700d w myślach mam 70d czy to dobry wybór? Chciałbym na body przeznaczyć do 4500zł
ponieważ w 700d brakuje mi: ...
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 06-12-2016 o 20:30
Roznica miedzy 700d a 70d imo nieoplacalna, jak koniecznie crop to bralbym 80d. Odpisz czemu taka zmiana, czego Ci brakuje, co focisz itd.
SONY
Czego mi brakuje ? W sumie to niczego ale trzeba się rozwijać i inwestować w lepszy sprzęt.Fotografuję głównie przyrodę czasem też coś nagrywam.
Ostatnio edytowane przez Wujmer ; 06-12-2016 o 21:44
Ja dokonałem takiej przesiadki głównie z powodu mikroregulacji AF i wizjerowi.
Wydawało mi się, że "rozwój" to cecha fotografa, a tu proszę, wystarczy wydać xxxx zł, żeby się rozwinąć
Myślę, że obcięcie jednego zera (700d -> 70d) nie spełni Twoich oczekiwań dotyczących rozwoju. Gdyby przeszkadzał Ci AF, brak możliwości "dostrojenia" obiektywów, szumy na wysokich ISO, to sugerowałbym 80d, ale jeśli nic Ci nie przeszkadza w 700d, to zmiana nie bardzo ma sens. Zmiana typu inny, bardziej dopasowany do Twoich potrzeb obiektyw od razu może być widoczna, zmiana body na oczko wyżej może nie być widoczna na zdjęciach.
No to sobie rozwaz opcje 80d/7dmk2
80d nowa matryca, troche wieksze mozliwosci wyciagania/ratowania,
Lub kup 70d i doloz do lepszej szklarni.
SONY
7dmk2 trochę mój budżet przekracza ale 80d jest ciekawą propozycją.
Jakich obiektywów używasz? Może lepiej będzie i bardziej rozwojowo, gdy zainwestujesz w nowe szkła, a nie body.