Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Obiektyw reflecta 55mm f1.7 Jena 50mm f2.8

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Obiektyw reflecta 55mm f1.7 Jena 50mm f2.8

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Nie sluchaj jasia ja mam wypasionego pentaxa 50 1,7 i nawet moge go sprzedac przerobiony pod canona i ostrzejszy niz 50 1,8II :O!
    miałem dwa wypasione radioaktywne smc takumary 50 1.4 kilka innych smc takumarów 35 (obie jasną i ciemną), 28, 100 macro, i trochę cajsów z jeny np. 2 sztuki 200/2.8 - ostrość na pełnym otworze a nawet lekko przymkniętym jasnych m42 to fantazja sprzedawców i nigdy nie spełnione marzenie kupujących (no może smc 35/3.5 jest ostry ale niestety otwór już nie ten i trudno powiedzieć że to jasne szkło, 100 macro też była całkiem dobra ale ona ma janość 4), mam jeszcze w szufladzie jakieś radzeckie wynalazki łącznie z polecanym heliosem - pozostałość po czasach minionych - w porównaniu z takumarami a nawet cajsami z jeny to szajs więc wnioski można sobie wyciągnąć samemu.

jeśli kupuje pleśniaki bo ma ograniczony budżet to niech kupi 50 stm i zapomni o pleśniakach - finalnie mniej kasy wyda.

jeśli natomiast kupuje pleśniaki do zabawy i nie jest to związane z ograniczonym budżetem to niech kupuje w końcu ktoś musi robić ruch w interesie mity trzeba podtrzymywać

"mam wypasionego pentaksa i moge go nawet sprzedać" i to jest sedno sprawy - ja mam heliosa i go nie sprzedam czekam aż osiągnie cenę 500 ojro i wtedy go pchnę jakiemuś napalonemu na starocie entuzjaście

pleśniaki są dobre jako ozdoba na półce
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 07-12-2016 o 09:19
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów