Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Głupie pytanie na temat EOS 100d - flash

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Głupie pytanie na temat EOS 100d - flash

Cytat Zamieszczone przez Hexia Zobacz posta
    W instrukcji nie było ani słowa na temat buczenia flasha. Napisali jedynie o sygnale dźwiękowym. Niestety miałem poprawne odczucia... sprzęt po zrobieniu kilku zdjęć buczał coraz bardziej, aż w końcu pojawiły się dziwne kolory na wyświetlacz i już się nie uruchomił. Otrzymałem zwrot gotówki w media expert :P
    Jak można zepsuć aparat po kilku zdjęciach ?

Dopiero zaczyna

Tom77, podejrzewam, że nie bez powodu cena tego zestawu to 1350 zł :P Otrzymałem zepsuty.

Moj 100d ma juz prawie 3 lata i jeszcze ani razu lampy nie uzylem... Niech tak zostanie... a noz tez bedzie bzyczec i po kilku zdjeciach wszystko padnie
    Mały, prosty, fajny 100D. https://www.flickr.com/photos/andrzejxm/

Dopiero zaczyna

Panowie użytkujący 100D jako iż nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na moje wątpliwości to zapytam tutaj
    Dziś odebrałem w końcu swojego 100D. Wszystko niby ok, ale przy przekręceniu aparatu o 180stopni słychać delikatny "stukot?". Jakby jakaś kuleczka się przesuwała o kilka mm. Czy to normalne?

Coś już napisał Awatar uosiek1
    Miasto
    Mazury

Cytat Zamieszczone przez Mystixs Zobacz posta
    Panowie użytkujący 100D jako iż nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na moje wątpliwości to zapytam tutaj
    Dziś odebrałem w końcu swojego 100D. Wszystko niby ok, ale przy przekręceniu aparatu o 180stopni słychać delikatny "stukot?". Jakby jakaś kuleczka się przesuwała o kilka mm. Czy to normalne?
    Jest to absolutnie normalne. Od zarania dziejów wiadomo, że aparat fotograficzny to urządzenie służące do kradzieży duszy. W tym celu producent umieszcza w środku małego diabełka i stołeczek dla niego, żeby mógł sobie przysiąść. Kiedy obracasz aparat, diabeł spada z zydelka i stąd stukot

A na poważnie, to sprawdź, czy to na pewno aparat. Moja stara sigma też stukała i pukała, po zapięciu innego obiektywu wszystko było ok.
    Może nie umiem liczyć, ale bynajmniej dobrze mówię po polsku. Jestem Chumanistą

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez uosiek1 Zobacz posta
    Jest to absolutnie normalne. Od zarania dziejów wiadomo, że aparat fotograficzny to urządzenie służące do kradzieży duszy. W tym celu producent umieszcza w środku małego diabełka i stołeczek dla niego, żeby mógł sobie przysiąść. Kiedy obracasz aparat, diabeł spada z zydelka i stąd stukot

A na poważnie, to sprawdź, czy to na pewno aparat. Moja stara sigma też stukała i pukała, po zapięciu innego obiektywu wszystko było ok.
    W 5d3 tez mi cos stuka i zyje

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Czy to normalne?
    jesli Twoje body nie jest zepsute (a zakładam ze nie) a ma wbudowana lampe to TAK, to norma
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez uosiek1 Zobacz posta
    Sprawdzałem bez obiektywu i nadal to samo

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    jesli Twoje body nie jest zepsute (a zakładam ze nie) a ma wbudowana lampe to TAK, to norma
    yyy lampa? W lampie może coś stukać? Generalnie miałem wrażenie, że to bardziej z wnętrza body słychać;p

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

yyy lampa? W lampie może coś stukać?
    np. czujnik połozenia...
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Dopiero zaczyna

O jestem zaskoczony. Nie wiedziałem, że w 100D może być takie czujnik. Faktycznie to może mieć sens jak tak dzięki za odpowiedź

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów