Tom77, podejrzewam, że nie bez powodu cena tego zestawu to 1350 zł :P Otrzymałem zepsuty.
Moj 100d ma juz prawie 3 lata i jeszcze ani razu lampy nie uzylem... Niech tak zostanie... a noz tez bedzie bzyczec i po kilku zdjeciach wszystko padnie![]()
Mały, prosty, fajny 100D. https://www.flickr.com/photos/andrzejxm/
Panowie użytkujący 100D jako iż nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na moje wątpliwości to zapytam tutaj
Dziś odebrałem w końcu swojego 100D. Wszystko niby ok, ale przy przekręceniu aparatu o 180stopni słychać delikatny "stukot?". Jakby jakaś kuleczka się przesuwała o kilka mm. Czy to normalne?
Jest to absolutnie normalne. Od zarania dziejów wiadomo, że aparat fotograficzny to urządzenie służące do kradzieży duszy. W tym celu producent umieszcza w środku małego diabełka i stołeczek dla niego, żeby mógł sobie przysiąść. Kiedy obracasz aparat, diabeł spada z zydelka i stąd stukot
A na poważnie, to sprawdź, czy to na pewno aparat. Moja stara sigma też stukała i pukała, po zapięciu innego obiektywu wszystko było ok.
Może nie umiem liczyć, ale bynajmniej dobrze mówię po polsku. Jestem Chumanistą
O jestem zaskoczony. Nie wiedziałem, że w 100D może być takie czujnik. Faktycznie to może mieć sens jak takdzięki za odpowiedź
![]()