Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Canon 17-40 4L pod Canon 80d

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Odp: Canon 17-40 4L pod Canon 80d

To zacznijcie robić zdjęcia, a nie testy.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Nie trzeba testow czytac, sprawdzilem sam i wiem co widzialem, pod 60d 17-40 wypada gorzej nawet od 18-55 stm, a sigma 17-50 na pelnej dziurze zjadala i kita i elke. Mam 17-40 tylko dlatego ze zmienilem cropy na ff i tu znowu, 17-40 na 5d bajka, po zakupie 6d - gorzej. Jesli Ty takich roznic nie widzisz, albo nie wierzysz jak ktos tak pisze, to pozostaje Ci zazdroscic wzroku.
    Prawie trafiłeś w sedno, ale nie, nie że nie widzę różnic, tylko są one dla mnie tak marginalne i nie mające żadnego znaczenia, skupiam się na zdjęciach.
    A to czy coś jest o parę lini ostrzejrze, czy cokolwiek tam sobie widzisz, nie ma znaczenia w sensie fotografii, która ma coś przedstawiać.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    A to czy coś jest o parę lini ostrzejrze, czy cokolwiek tam sobie widzisz, nie ma znaczenia w sensie fotografii, która ma coś przedstawiać.
    Dla przedstawienia czegoś może i nie ma znaczenia, ale to tylko jedno z zastosować fotografii, innym jest np. wywieranie wrażenia, a na to ostrość lub jej brak może mieć wpływ.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Dla przedstawienia czegoś może i nie ma znaczenia, ale to tylko jedno z zastosować fotografii, innym jest np. wywieranie wrażenia, a na to ostrość lub jej brak może mieć wpływ.
    O jakiej ostrości piszesz, na jakim przykładzie zdjęcia ? Wrzuconego w internet 800x600, 1280x1024, więcej? pliku wielkości 100-200kb ?
    Tak jak jeden z kolegów zauważył w innym wątku, czasy się trochę zmieniły, a głównym narzędziem do oglądania internetu jest już powoli tylko telefon,coraz mniej tablet czy laptop.
    Czy tym osobom zaimponujesz "super ostrym szkłem"?
    Wskaż mi wtedy tę nieostrość, te różnice pomiędzy szkłami :-)

Uprawnienia umieszczania postów