Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 75

Wątek: Zakup nowego 6D - pomoc w doborze odpowiedniego szkła

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Zakup nowego 6D - pomoc w doborze odpowiedniego szkła

Cytat Zamieszczone przez MagnatYogi Zobacz posta
    Z obiektywów niezła jest sigma A 24-105/4, mam wrażenie że pancerniejsza od canonowskiego 24-105. Przy 6D pamiętaj że AF nadaje się do użytku tylko na środkowym punkcie, reszte od razu wyłącz bo nerwy tylko stracisz. A tak poza tym bardzo dobry aparat. Warto wgrać Technicolor Cine Style.
    Próbowałeś te boczne punkty i nie działały? Bo mi ostrzą znakomicie, a w plenerze bez zarzutu. Tyle, że nie dorównują centralnemu w bardzo słabym świetle. No i jest ich mało i są niezbyt szeroko rozstawione, więc śledzenie jest raczej upośledzone w porównaniu z kilkoma tuzinami punktów. Zdecydowanie jednak działają i to celnie, nie ma powodu do nerwów.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Próbowałeś te boczne punkty i nie działały? Bo mi ostrzą znakomicie, a w plenerze bez zarzutu. Tyle, że nie dorównują centralnemu w bardzo słabym świetle. No i jest ich mało i są niezbyt szeroko rozstawione, więc śledzenie jest raczej upośledzone w porównaniu z kilkoma tuzinami punktów. Zdecydowanie jednak działają i to celnie, nie ma powodu do nerwów.
    Oj mylisz się, boczne w 6D nie ostrzą, nie działają. Tak ktoś kiedyś gdzieś napisał, nie pamiętam kto i gdzie ale od tamtej pory boczne w 6D nie działają. Akurat w moim body działają ale to oznacza tylko tyle że na rynku są co najmniej 2 body 6D z działającymi bocznymi a reszta nie działa.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez MagnatYogi Zobacz posta
    Z obiektywów niezła jest sigma A 24-105/4, mam wrażenie że pancerniejsza od canonowskiego 24-105. Przy 6D pamiętaj że AF nadaje się do użytku tylko na środkowym punkcie, reszte od razu wyłącz bo nerwy tylko stracisz. A tak poza tym bardzo dobry aparat. Warto wgrać Technicolor Cine Style.
    Po twojej wypowiedzi jestem pewien 2 rzeczy: Nigdy nie miałeś 6D i Sigmy 24-105

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Oj mylisz się, boczne w 6D nie ostrzą, nie działają. Tak ktoś kiedyś gdzieś napisał, nie pamiętam kto i gdzie ale od tamtej pory boczne w 6D nie działają. Akurat w moim body działają ale to oznacza tylko tyle że na rynku są co najmniej 2 body 6D z działającymi bocznymi a reszta nie działa.
    Są opinie ze 6d wcale nie ostrzy
    I napewno większość userow ma rację
    Stad wniosek ze są 3 wadliwe sztuki na rynku. Mój też jest popsuty i daje radę

Dopiero zaczyna Awatar bejzbol
    Miasto
    Dobra / Kraków

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
    Gdzie CANON EF 24-70 mm f/4L IS USM można znaleźć w cenie 2438 zł po zniżkach? Wiem, że mamy teraz cashback na ten obiektyw w wysokości 860PLN lecz ceny w sklepach wahają się między 3.5k a 3.6k?
    Trzeba trochę przykombinować: wziąć na raty w sklepie (pierwszą rate oni płacą) a później cashback i wychodzi taka cena Oczywiście w tej promocji można wziąć tylko 1 artykuł w ten sposób.

mkamelg
    podoba mi się ten Tamron... Cena jest jaka jest ale w końcu zastąpiłby oba moje obiektywy więc jest akceptowalna. Co sądzisz o 16-300mm f/3,5-6,3 ? Jest sporo tańszy a dałby mi jeszcze szerszy kąt. Znam ten sklep jednak cenowo moja pierwsza opcja wychodzi znacznie lepiej więc puszka chyba tam będzie kupiona, co do obiektywu to chętnie sprawdzę FotoPlusie.

Co do wad i zalet 6d to znam je wszystkie teoretycznie bo czytam o nim od kilku miesięcy również i tu na forum dlatego zakup jest w pełni świadomy i przemyślany Nawet jeśli zostawie centralny punkt to będę działał jak na starym nikonie który miał ich aż trzy a ja i tak korzystałem ze środkowego. Poza tym chce sam sprawdzić czy moja sztuka będzie odpowiednio popsuta
    Nikon d60 / nikkor 18-55 1:3.5-5.6 / nikkor 55-200 1:4-5.6

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

16-300 po pierwsze jest slabszy niz 28-300 a po drugie jest do apsc, nie kryje ff czyli nie pasi pod 6d
    SONY

Początki nałogu Awatar eleroo

Stad wniosek ze są 3 wadliwe sztuki na rynku. Mój też jest popsuty i daje radę.
    Zgłaszam czwarty No ale zapominacie chyba wszyscy o najważniejszym, że 6d nie robi zdjęć Nie da się nim focić w ogóle niczego, a dynamicznej akcji to już w ogóle

24-70 f4 to fajne szkło i będziesz zadowolony. Jako tele w plener polecam Tamrona 70-300 f4-5.6 ze stabilizacją i szybkim silnikiem. Z 6d działa bardzo fajnie i robi ładne zdjęcia (a przeciez o nie najbardziej nam chodzi). Zaraz wszyscy mnie zakrzyczą, że to nie jest 100-400 Canona, czy tam inne 300mm f2.8, ale w tej cenie miom zdaniem nie ma niczego lepszego, nie ma i już a to co dostajemy jest serio bardzo spoko.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Ja tez mam sprawnego 6d

Pełne uzależnienie
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez bejzbol Zobacz posta
    mkamelg
    podoba mi się ten Tamron... Cena jest jaka jest ale w końcu zastąpiłby oba moje obiektywy więc jest akceptowalna. Co sądzisz o 16-300mm f/3,5-6,3 ? Jest sporo tańszy a dałby mi jeszcze szerszy kąt. Znam ten sklep jednak cenowo moja pierwsza opcja wychodzi znacznie lepiej więc puszka chyba tam będzie kupiona, co do obiektywu to chętnie sprawdzę FotoPlusie.
    Jest tak jak napisał już Tobie salas. Ten Tamron o którym tak się rozpisałem był kiedyś tańszy, w 2014 kosztował bodajże 2999 zł i trzymał tę cenę chyba do początku tego roku. Teraz jest jaka jest, sam się zdziwiłem że aż tak poszła do góry.
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 03-12-2016 o 11:20

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    trzy, mój jest trzeci ( jednak szósty doliczyłem się jeszcze kilku w tym wątku) , ostrzy na bocznych nawet z jasnymi szkłami w tym sigmą S50A z którą jak ogólnie wiadomo af nie działa totalnie , ale może w takim przypadku błędy się szcęśliwym przypadkiem niwelują i niemożliwe staje się możliwe ale, ale zawsze jaki ktoś pisze że mu af nie działa to forum gremialnie odpisuje że to problem operatora jest może ci którym nie działa to te przypadki
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 03-12-2016 o 20:10
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez bejzbol Zobacz posta
    Trzeba trochę przykombinować: wziąć na raty w sklepie (pierwszą rate oni płacą) a później cashback i wychodzi taka cena Oczywiście w tej promocji można wziąć tylko 1 artykuł w ten sposób.

mkamelg

Co do wad i zalet 6d to znam je wszystkie teoretycznie bo czytam o nim od kilku miesięcy również i tu na forum dlatego zakup jest w pełni świadomy i przemyślany Nawet jeśli zostawie centralny punkt to będę działał jak na starym nikonie który miał ich aż trzy a ja i tak korzystałem ze środkowego. Poza tym chce sam sprawdzić czy moja sztuka będzie odpowiednio popsuta
    Ok, ale mnie interesuje tylko jedna rata...ciekawe czy też będzie gratis A mówiąc poważnie rozumiem, że trzeba się udać od marketu osobiście i że to są raty 0% i jest ich 18?

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów