Tak chodzi o naprawę na gwarancję migawki tą nieoficjalną która niby jest ale jej w praktyce chyba nie ma. Infolinia twierdzi że oni nie negują gwarancji na przebieg tylko że to i tak nie podlega gwarancji bo według serwisanta zrobiłem sobie to sam umyślnie niemal wtykając paluchy do pracującej migawki taka była jego sugestia zdjęcie które wstawiłem było robione w serii i poprostu spojrzałem na wyświetlacz czemu przestał strzelać na lcd komunikat error 30 włącz i wyłącz aparat to zrobiłem on/off podgląd ostatnich zdjęć tak wygląda. Dzisiaj cały dzień na infoliniach wisze i morał ze tego taki że sprzęt sobie musze naprawić sam lub odebrać od nich i oddać do miejscowego magika który naprawi to za 100 mniej. A gwarancja migawki to działa chyba tak że sklep może za nią zapłacić bo jak się na to powoływałem to mi na infolinii powiedzieli że oni ją uznają jak sklep pokryje koszty. Dla mnie całą ta sytuacja w ogóle się kupy nie trzyma, bo co połączenie na infolinie to inna wersja. Poprostu szkoda nerwów.