Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Jaki statyw dla początkującego kompakta?

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cóż nie wiem ile masz wzrostu ale wszystkie one jakieś niskie są. I podejrzewam, ze którego byś nie wziął to bedzie OK. Osobiscie podoba mi się DX-888. pozdr.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Domyślnie

znów odgrzewam mielonego ale cóz - przynajmniej wszystko w jednym miejscu będzie

poooglądałem sobie satywy wspominanych wyzej producentów i stwierdzam że stosunkowo mało jest statywów ~180cm
    sam mam 181 :-) więc stwierdziłem że statyw 172-180 powinien być dla mnie w sam raz

i tu nasuwa mi sie pytanie czy dobrze myślę? czy statyw powinien odpowiadać wzrostowi? jeśli nie to jak wybrać wysokość?

z góry dzięki
    pst
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pst
    i tu nasuwa mi sie pytanie czy dobrze myślę? czy statyw powinien odpowiadać wzrostowi? jeśli nie to jak wybrać wysokość?
    jesli pokrywa sie z twoja wysokoscia to wygodniej jest kadrowac bo nie musisz sie schylac :-)

to i stabilnosc to 2 najwazniejsze cechy.. potem mozesz patrzec na wielkosc po zlozeniu (transport), wage itp.. ale IMO wysokosc powinna byc dopasowana do Ciebie..

pozdr.

Dopiero zaczyna Awatar tomekg
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

a ja sie dołacze do dyskusji ze swoją prośbą... tylko korpus to EOS 300 + jakies M42. budzet niski.... http://fotozoom.pl/index.php?fl=pr&idg=62&idp=1089 cos to warte?

Domyślnie

w podobnej cenie chcialem sie zmiescić
    zakupilem na allegro za 84 pln - dostalem i poziomica głowna (tak w ksztalcie kola) zle wskazywala LOL!
    odeslalem
    napisali ze wysylaja nowy
    na drugi dzien napisali ze sprawdzili inne i sie okazalo ze wszystkie tak maja i ze czego spodziewalem sie za 84 pln :rolleyes:
    wkurzylem sie - oddali kase ale za transport nie chcieli zwrocic - juz w sumie 20pln do tylu

byc moze trafisz na jakis w takiej cenie w miare przyzwoity
    powodzenia, a jak kupisz daj znac
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów