Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Stałe zasilanie do np. 20D

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie Stałe zasilanie do np. 20D

Witam

Czy może ktoś mi podpowiedzieć jak zrobić stałe zasilanie z jakiegoś akumulatora do 20D.
    Potrzebuje zostawić sprzęt na zewnątrz na kilka dni ale w tych temp. zwykłe baterie w 20D szybko padają. Dokupiłem już grip ale coś chyba jest z nim nie tak bo po włożeniu naładowanych akku pokazuje tylko 1 kreskę i też lipa.
    Wolał bym podłączyć jakiś akumulator i wtedy powinien wytrzymać 2-3 dni

Z góry dzięki

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Stałe zasilanie do np. 20D

Grip też Ci kilku dni nie pociągnie. Jeżeli blisko domu to może coś w tym stylu Canon zasilacz sieciowy ACK-E2
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

No właśnie poza domem Nie ma możliwości podłączenia do sieci. Fajne by było takie rozwiąznie jak akumulator do kamer czy coś takiego ale boję się to samemu podłączyć, bo z elektryką u mnie cienko :-)

Coś już napisał Awatar uosiek1
    Miasto
    Mazury

Może to, co proponuje PawelB i na dokładkę takie cudo:

https://fripers.pl/p/tronix-explorer...akumulatorowy/

Ale ani to tanie, ani lekkie.
    Może nie umiem liczyć, ale bynajmniej dobrze mówię po polsku. Jestem Chumanistą

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

To już prędzej akumulator samochodowy i coś takiego Przetwornica VOLT IPS-1000 12V/230V 700/1000W - Przetwornice napięcia - Akcesoria różne - Sklep internetowy Strefakierowcy.pl Dalej ciężkie i niewygodne ale tańsze
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Początki nałogu Awatar asdf

Ale Panowie kombinujecie, autorze znajdź kogoś z lutownicą i Stefan blogs IT Âť Blog Archive Âť DIY Canon AC-Adapter , zamiast zasilacza wtyczkowego akumulator i po sprawie, jeszcze dobrze byłoby zastąpić stabilizator modułem przetwornicy, dłużej powinno pociągnąć.
    T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.

Dzięki O coś takiego mi chodziło :-)

Miasto
    Toruń

Ja mam podobny problem - potrzebuję stałego zasilania do Canona 6D. O ile samą przetwornicę mogę sam zbudować, to problemem jest sam moduł adaptera baterii do Canona 6D. Oryginalny rozpinany zasilacz ACK-E6 kosztuje straszne pieniądze a zamienniki, które znalazlem mają wyraźnie zaznaczoną informację, że nie współpracują z 70D i właśnie 6D. Nie bardzo mam pomysł jak ten problem rozwiązać bez kupowania na 550PLN zasilacza? Co prawda Canon wypuścił sam adapter z wtyczką do zasilacza DR-E6 (50USD) ale nie jest dostępny. Znalazłem u Chińczyków zamiennik ale nie mam żadnej gwarancji, czy będzie działał i czy nie uszkodzi aparatu.

https://www.aliexpress.com/item/LP-E...208.4.9.omb5w1

Uprawnienia umieszczania postów