Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Przesiadka z Nikona ?

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Przesiadka z Nikona ?

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    A czemu nie nikon d600 / 610? Dwa sloty karty i podobno lepszy af niz nawet 6d.
    Obiektywow nie masz sprecyzowanych 2 tanie stalki to i w nikonie sa

Sigma 30 1.4 to pod apsc.
    W canonie 28 1.8 albo 35 2.0
    Czemu nie nikon ? Odpowiedz jest prosta aktualnie jestem w trakcie korsow foto a od przyszlego roku planuje robic szkole fotograficzna i niestety caly sprzet tam jest dostosowany do Canona tak wiec przesiadka to jako tako mus.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pełne uzależnienie

IMO rozsadniej bylo by kupić 5D mk ll i lepsze szkła.

Cytat Zamieszczone przez mateusz.babula.7 Zobacz posta
    zastanawialem sie nad 85mm 1.8 i czyms szerszym w okolicach 30 mm moze Sigma 30mm 1.4 ?
    Ta Sigma jest do APS-C. Pod FF lepiej wybrać Sigmę A 20 mm f/1.4 DG HSM lub A 35 mm f/1.4 DG HSM.

Zdjecia tylko i wylacznie RAW i obrobka LR+PS tak wiec tym sie nie przejmoje wlasnie znalazlem 6D+24-105 F4 w cenie 950F (podobno nowe) na Angielskim Amazonie i tu pojawia sie pytanie czy to nie jest jakis przekret ? Czy ktos z was mial okazje zamawiac z Amazonu ??

Kolor to bardzo subiektywna sprawa wiec na tej podstawie nie bede rozstrzygal miedzy aparatami ostatnio mialem okazje pobawic sie 5D mark III wlasnie na zajeciach w studio i nie tylko i kolory mi odpowiadaja wiec ktory z nich ma bardziej zblizone mark II czy 6D ? Co do obiektywow to chyba zdecydoje sie na 17-40 + 85 na poczatek

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Obiektywy wybór dobry, a kwestia między 5dmk2 i 6d to trudny temat - obie puszki mają swoich zwolenników, ale imo nie da się ukryć, że matryca z 6d to jedna z lepszych matryc canona.
    SONY

Coś już napisał

Sam przesiadłem się z Nikona na 6D i jestem bardzo zadowolony, zarówno ze zdjęć jak i wykonania samego sprzętu.

A jak jest z tym AF w 6D ??bo nie wiem czy nie warto poczekac do lipca sprzedac wtedy nikona i nie wskoczyc odrazu na 5D mark III zeby nie bylo rozczarowania.

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Jest jak jest. 6d ma słabszy af niż d610 i d750 (ale ten to bardziej odpowiednik 5d3). 5d3 to af z innej bajki. Idź do sklepu i się pobaw albo zgadaj się z kimś kto ma. AF 6d to drażliwa sprawa na tym forum.

Coś już napisał

Używałem D7200 wraz z 50 1.8G i tam mimo, że AF szybki nie zawsze był celny. Obiektyw był wybrany spośród 2 sztuk. Po przesiadce na 6D+50STM odetchnąłem, 95% zdjęć w punkt. AF może wolniejszy, ale celniejszy.

Uzywalem 5D mark III z 85 i af predkoscia nie powalal ale to raczej wina obiektywu Co do 6D to jeszcze nie bylo dane mi sie nim na dluzej pobawic

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów