Zdjecia tylko i wylacznie RAW i obrobka LR+PS tak wiec tym sie nie przejmoje wlasnie znalazlem 6D+24-105 F4 w cenie 950F (podobno nowe) na Angielskim Amazonie i tu pojawia sie pytanie czy to nie jest jakis przekret ? Czy ktos z was mial okazje zamawiac z Amazonu ??
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kolor to bardzo subiektywna sprawa wiec na tej podstawie nie bede rozstrzygal miedzy aparatamiostatnio mialem okazje pobawic sie 5D mark III wlasnie na zajeciach w studio i nie tylko i kolory mi odpowiadaja wiec ktory z nich ma bardziej zblizone mark II czy 6D ? Co do obiektywow to chyba zdecydoje sie na 17-40 + 85 na poczatek
Obiektywy wybór dobry, a kwestia między 5dmk2 i 6d to trudny temat - obie puszki mają swoich zwolenników, ale imo nie da się ukryć, że matryca z 6d to jedna z lepszych matryc canona.
SONY
Sam przesiadłem się z Nikona na 6D i jestem bardzo zadowolony, zarówno ze zdjęć jak i wykonania samego sprzętu.
A jak jest z tym AF w 6D ??bo nie wiem czy nie warto poczekac do lipca sprzedac wtedy nikona i nie wskoczyc odrazu na 5D mark III zeby nie bylo rozczarowania.
Jest jak jest. 6d ma słabszy af niż d610 i d750 (ale ten to bardziej odpowiednik 5d3). 5d3 to af z innej bajki. Idź do sklepu i się pobaw albo zgadaj się z kimś kto ma. AF 6d to drażliwa sprawa na tym forum.
Używałem D7200 wraz z 50 1.8G i tam mimo, że AF szybki nie zawsze był celny. Obiektyw był wybrany spośród 2 sztuk. Po przesiadce na 6D+50STM odetchnąłem, 95% zdjęć w punkt. AF może wolniejszy, ale celniejszy.
Uzywalem 5D mark III z 85 i af predkoscia nie powalal ale to raczej wina obiektywuCo do 6D to jeszcze nie bylo dane mi sie nim na dluzej pobawic
![]()