Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: iMac, macbook do obróbki zdjęć

Mieszany widok

Bywalec Awatar betinus
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie Odp: iMac, macbook do obróbki zdjęć

Co do modeli o które pytasz, może nie do końca pomogę, ale na iMacu 27' pracujemy przy obróbce zdjęć i grafice od końca 2012r. (model z cienkimi ściankami bocznymi) i na razie jakoś nie narzekamy a ni my ani nasi klienci, wygoda pracy na tym komputerze oraz jakość obrazu są w zupełności wystarczające do normalnej pracy. Tak jak piszesz, większość ludzi tylko gdzieś tam słyszała, coś widziała w iSpocie i tyle mieli wspólnego z Makiem
    Wysyłaliśmy setki prac do fotolabu jak i na druk wilekoformatowy i offset i jakoś nie widziałem, żadnych różnic pomiędzy eketem końcowym, a tym co na ekranie
    Co do 13' to tak jak piszą popzednicy, trochę mało do normalnej pracy (sam używam Air'a 13,3, ale tylko do zgrania zdjęć w terenie i ewentualnie puszczenia czegoś na szybko, jako podgląd do klienta).
    Jeśli masz już jakiś dobry monitor, to najlepszym rozwiązaniem faktycznie może być Pro z monitorem, jeśli nie to decyzja pozostaje tylko Twoja

Od razu zaznaczam, wcześniej miałem przyjemność z monitorami zarówno Eizo jak i NEC przeznaczonymi do grafiki - tak jak piszę przy zastosowaniu semi-pro - nie popadajmy w histerię, że iMac się nie nadaje.
    sprzętu kupa... a chęci coraz mniej....

Dopiero zaczyna

Wielkie dzięki za odpowiedź

Z tego co zanotowałam - 27' ma bardziej nasycone kolory, od monitorów podobnego typu. Zastanawia mnie tylko, czy to jest aż taki duży problem.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez paula21 Zobacz posta
    Z tego co zanotowałam - 27' ma bardziej nasycone kolory, od monitorów
    Trzeba używać kalibratora. Po to jest

Uprawnienia umieszczania postów