Koledzy, moze koleżanka ma ograniczony budżet i nie chce kupować od razu i lapka i stacjonarki i monitora i odpowiedniej farby na ściany.

Ja tak tylko dodam od siebie, tak na wszelki wypadek, żeby Ci czasem nie strzeliło do głowy kupować Maca i wgrywać mu Windowsa. Nie wiem czy to planujesz, ale mówię na wszelki wypadek, bo z jakichś niezrozumiałych dla mnie względów to ostatnio dość modne w internetach. Jeśli już koniecznie chcesz maka bez zewnętrznego monitora to idź w pro, te zwykłe mają zupełnie inne wyświetlacze. Jasne, że da się na nich jakoś pracować, ale to da się też na monitorze za tysiaka i lapku za drugie tyle. Maczki pro są bardzo miłe, jeśli nie chcesz teraz kupować i maka pro i monitora, weź maka pro a monitor sobie kupisz później, będziesz miała fajne uniwersalne narzędzie do pracy i w domu i w terenie. Różnica między retiną w pro a tą w nie-pro jest ogromna, poza tym promaki mają z reguły dużo lepsze wnętrzności. Ja swojego podłaczam z reguły do EIZO, ale jeśli nie ma w pobliżu żadnego monitora, da się na szybko poglądowo coś opracować bez.